Covid-19 – Så här agerar vi

Vi har infört försiktighetsåtgärder för din trygghet

Roslagsbostäder följer folkhälsomyndigheten och kommunens rekommendationer. Vi har en krisledningsgrupp som kontinuerligt samlas för att besluta försiktighetsåtgärder och förebyggande åtgärder för att begränsa, och så långt det går förhindra, en smittspridning till vår verksamhet och våra hyresgäster. Här presenterar vi några av våra viktigaste försiktighetsåtgärder.

 

Om vi behöver gå in hos dig – lämna lägenheten. 

Det är viktigt för oss att du som hyresgäst ska känna dig trygg i ditt hem och vi kommer göra vårt yttersta att det så förblir. Vi har därför infört ytterligare en försiktighetsåtgärd (utöver de nedan), i samband med höstens ökande antal smittade. Om vi besöker din lägenhet för att åtgärda en felanmälan eller för andra anledningar ber vi dig ha lämnat lägenheten innan.

Om du av olika anledningar inte kan lämna lägenheten vänligen gå ut på balkongen/uteplatsen alternativt vistas i ett annat rum. Avståndet mellan dig och Roslagsbostäders personal ska alltid uppgå till minst två meter. Kan detta inte uppfyllas kommer personalen att lämna lägenheten.

 

Vi ringer alltid dig innan och bokar en tid för vårt besök.

Va uppmärksam om någon knackar på som uppger sig vara från hyresvärden, bedrägerier förekommer överallt och även i vår kommun.

 

Kontakta oss via telefon eller digitalt – kontoren är endast öppna för bokade besök.

Vi ber dig att i första hand kontakta oss via telefon, e-post eller app. Se kontaktuppgifter under kontakta oss. Kontoren är endast öppna för bokade besök, ej spontanbesök.

Om vi ses tar vi inte i hand och vi uppmanar alla hyresgäster att också hälsa på varandra på annat sätt – exempelvis genom en artig nick, en vinkning och ett leende! Alltid med minst två meters avstånd.

 

Vi bjuder inte in till visningar av lägenheter eller till möten. 

För att minimera smittspridningen har vi valt att inte erbjuda visningar av lägenheter eller möten vid kontraktsskrivning. Sökanden får tacka ja eller nej till erbjudande utifrån den information som finns via Mina Sidor, planritning, bild på fastigheten, besiktningsprotokoll samt information från uthyraren. I vissa undantagsfall kan vi erbjuda visning av lägenhet med speciella försiktighetsåtgärder. Om en lägenhet visas eller ej meddelas via e-post till de sökande.

Sök bara lägenheter där du är villig att acceptera ovan förutsättningar

Som alltid uppmanar vi dig att enbart lämna intresseanmälan på lägenheter där du vill tacka ja till ett eventuellt erbjudande om hyresavtal. Vi förstår att det är ovanliga tider just nu och därför vill vi poängtera att om du inte är beredd att tacka ja till en lägenhet under förutsättningarna ovan finns bara möjligheten att vänta med att söka. När du tecknar hyresavtal blir köpoängen förverkad och du har inte möjlighet att häva avtalet om lägenheten inte motsvarat dina förväntningarna efter att du flyttat in.

All kontraktsskrivning sker via post. Vänligen kontakta din uthyrare vid frågor.

 

Har du fått betalningssvårigheter?

Om du får problem med att betala hyran för din bostad, lokal, förråd eller parkering , vänligen kontakta oss omgående. Vi hjälper dig att lägga upp en avbetalningsplan. Kontakta ekonomiavdelningen vardagar mellan kl. 9.30 -11.30 på telefonnummer 0176-207522

 

Är du 70+ och känner dig ensam eller orolig? Vi slår gärna en signal. 

Vi på Roslagsbostäder vill gärna vara med och bidra i denna kris och har därför startat ett trivselinitiativ genom att erbjuda samtalsstöd till våra äldre hyresgäster. Läs mer här: Roslagsbostäder ringer upp för en pratstund

 

Håll dig informerad

Den här sidan uppdateras vartefter nya beslut om försiktighetsåtgärder tas. Vill du få informationen direkt om vi gör större ändringar i vår service uppmanar vi dig att göra ett val av kommunikation på Mina Sidor. Logga in och tryck på Ändra under Mina uppgifter.
Se nedan bild.

Följ de senaste restriktionerna här:

 

Vårt arbetssätt gäller tills annat meddelas här.