Covid-19 – Så här agerar vi

Other languages:

Covid-19 – Så här agerar vi

Roslagsbostäder följer folkhälsomyndigheten och kommunens rekommendationer. Vi har en krisledningsgrupp som kontinuerligt samlas för att besluta försiktighetsåtgärder och förebyggande åtgärder för att begränsa, och så långt det går förhindra, en smittspridning till vår verksamhet och våra hyresgäster.

Är du 70+ och känner dig ensam eller orolig? Vi slår gärna en signal. 

Vi på Roslagsbostäder vill gärna vara med och bidra i denna kris och har därför startat ett trivselinitiativ genom att erbjuda samtalsstöd till våra äldre hyresgäster. Läs mer här: Roslagsbostäder ringer upp för en pratstund

Er trygghet är viktig

Det är viktigt för oss att ni som hyresgäster ska känna er trygga i era hem och vi kommer göra vårt yttersta att det så förblir. Vårt förhållningssätt är att om man som anställd känner minsta sjukdomssymptom går man inte till arbetet. På så sätt minimerar vi att sprida en eventuell smitta vidare.

Kontoren är endast öppna för bokade besök

För att minimera smittrisken har vi endast kontoren öppna för bokade besök från och med måndag 23 mars, ej spontanbesök. Vi ber er också i dessa tider att i första hand kontakta oss via telefon/mail/app. Se kontaktuppgifter under kontakta oss.

Vi tar nu inte heller i hand och uppmanar alla hyresgäster att också hälsa på varandra på annat sätt – exempelvis genom en artig nick, en vinkning och ett leende!

Vi besöker inte sjuka hyresgäster

Vi har beslutat att ingen anställd ( exempelvis en bovärd som utför en serviceorder) besöker en kund som visar influensaliknande symptom. Vi ber därför er som upplever symptom och som gjort en felanmälan eller bokat ett möte med oss att kontakta oss och boka om tillfället.

Är du i riskgruppen? Så här hanterar vi din kontakt 

Enligt Folkhälsomyndigheten är den främsta riskfaktorn ålder och därmed är personer över 70 år den främsta riskgruppen. För att skydda våra äldre hyresgäster har vi vidtagit extra försiktighetsåtgärder för dem över 70 år samt ställer kontrollfrågor om sjukdom i hemmet vid din felanmälan.

Vad händer vid akuta fel?

Upplever du stopp i avlopp, utströmmande vatten i lägenheten, vitvaror ur funktion eller en strömlös lägenhet så ring kontakta oss eller jouren omgående!  Om du upplever influensaliknande symptom alternativt ingår i riskgruppen (definierad av folkhälsomyndigheten) kommer det vara vår jour OCAB som besöker din lägenhet, ej din ordinarie bovärd.

Har du fått betalningssvårigheter?

Om du får problem med att betala hyran för din bostad, förråd eller parkering , vänligen kontakta oss omgående. Vi hjälper dig att lägga upp en avbetalningsplan (Roslagsbostäder står för uppläggningsavgiften). Kontakta ekonomiavdelningen vardagar mellan kl. 9.30 -11.30 på telefonnummer 0176-207522

Är du företagare och hyr en lokal hos oss?

Om du i samband med spridningen av Covid-19 har minskade intäkter och på grund av det har svårt att betala hyran kontakta oss omgående.

Kontakta vår lokalansvarig Helen Wallin (helen.wallin@roslagsbostader.se) för att se över möjligheterna. Vårt mål är att våra lokalhyresgäster ska fortsätta sin verksamhet, även efter Coronapandemin har lagt sig. Läs gärna Skatteverkets samlande information för företag med anledning av Covid-19 med viktig information hur du kan lätta din skattesituation.

Håll dig informerad

Den här sidan uppdateras vartefter nya beslut om försiktighetsåtgärder tas. Vill du få informationen direkt om vi gör större ändringar i vår service uppmanar vi dig att göra ett val av kommunikation på Mina Sidor. Logga in och tryck på Ändra under Mina uppgifter.
Se nedan bild.

För att minska smittspridningen måste alla hjälpas åt – tack för att du följer de 8 råden högst upp på sidan för att minska smittspridningen. Ditt bidrag räknas.