Parkering

För att bibehålla ordning och reda och skapa trivsel i ert område, ber vi alla att hjälpa till och följa de parkeringsregler som gäller.

Hyr parkeringsplats
Att hyra en parkeringsplats är möjligt på alla områden, det finns som oftast att välja mellan en med motorvärmare eller utan. Inom de flesta områden finns det lediga parkeringsplatser, annars kan man ställa sig i kö. Hör av dig till vår Uthyrning- och serviceavdelning om du önskar hyra en parkeringsplats.

Parkeringsplatsen får endast användas för personbil i besiktigat, godkänt och kördugligt skick som får framföras på allmän väg. Platsen får ej användas för husvagn/husbil/släpfordon etc.

När du hyr en parkeringsplats i nära anslutning till din lägenhet läggs ingen moms på hyran av platsen. Om du vill hyra en parkeringsplats som inte ligger i anslutning till din lägenhet tillkommer 25 % moms på hyran. Som hyresgäst i en kommersiell momspliktig lokal tillkommer moms på bilplasten.

Läs mer om momsregler för parkeringar på Skatteverkets hemsida.

Besöksparkering
Besöksparkeringarna är endast avsedda för tillfälliga gäster och ej för regelbunden parkering. Som hyresgäst har du inte rätt att använda besöksparkeringarna. Felaktigt användande av besöksparkering kan leda till parkeringsböter.

Anmälan av felparkerade bilar
Felparkerade bilar kan anmälas till parkeringsbolaget P-Service. Om någon tagit din parkering ringer du P-Service på tfn 0771-77 11 00 och anmäler det. Uppger du samtidigt din egen bils registreringsnummer får du tillstånd att använda gästparkeringen. Använder du gästparkeringen utan att först ringa P-Service är risken stor att du får böter.

Parkeringsböter
Överträdelser av parkeringsreglerna kan leda till parkeringsböter. Undvik denna tråkiga situation genom att hyra en parkeringsplats. Önskar du bestrida en parkeringsböter kontaktar du vårt huvudkontor, telefon 0176-20 75 00, som hjälper dig att få kontakt med rätt person.

Aktuella belopp på överträdelser: 
P-förbud zon: 400 kr
Handikapp: 1000 kr
P-boende/ventilkontroll: 400 kr
Förhyrda p-platser: 400 kr
Lediga eller ”tagen p-plats”: 400 kr

Följande tider gäller vid felparkering innan en parkeringsbot utfärdas:
Framför port/gård eller p-förbud zon = 10 min
Avgiftsparkering = 6 min