Hoppa till innehåll

Viktigt inför inflyttning

När man flyttar in är det mycket att tänka på. Här nedan har vi listat några av de viktigaste.

Att tänka på inför inflyttningen

Teckna en hemförsäkring

Alla som hyr sin bostad ska teckna en egen hyresrättsförsäkring, en hemförsäkring för hyresgäster helt enkelt. Försäkringen betalar ut pengar om något skulle hända dig själv, ditt hem eller dina saker. Roslagsbostäder har förhandlat en rabatt med länsförsäkringar till våra hyresgäster. Oavsett vilket försäkringsbolag du väljer är det viktigt att du har en hyresrättsförsäkring ifall det uppstår skador i ditt hem som inte fastighetsägarens försäkring täcker, till exempel en vattenskada.

Folkbokför dig på din nya adress

När du flyttar ska du enligt lag göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten.

Folkbokför dig här

Flytta även posten

Klart din post ska flytta med dig. Men det sker vill inte automatiskt. Vill du ha eftersändning av post får du beställa det hos Svensk Adressändring mot en avgift.

Beställ adressändring och eftersändning av post

Vanligaste frågorna

När får jag hämta nycklarna?

Nycklarna hämtas hos förvaltaren på distriktskontoret mellan klockan 13-16 (13-15 om det är en fredag) den dagen avtalet träder i kraft. Infaller det på en lördag, söndag eller helgdag hämtas nycklarna nästkommande vardag.
Gällande att hämta nycklarna någon dag tidigare beror på om nuvarande hyresgäst bor kvar eller inte, ring förvaltaren för mer information.

Hittade du inte svaret på din fråga?

Besök vårt frågeforum

Frågeforum