Chef Fastighetsutveckling

Roslagsbostäder utvecklas och söker en chef för fastighetsutveckling med inriktning på energieffektivisering, fastighetsutveckling och teknisk drift.

Vill du arbeta med hållbar samhällsutveckling i bostadssektorn och vara delaktig i Norrtälje kommuns utveckling och expansion? Vill du bidra med din gedigna kompetens inom fastighetsutveckling, projektledning och teknisk drift? Är du en bra chef och vill vara en del av ett gäng med god sammanhållning?

Då är du kanske den vi söker för att vara med och driva vårt bolag in i framtiden.

Om tjänsten

Som chef för vår fastighetsutveckling kommer du att vara en nyckelspelare och ansvara för bland annat byggprojekt, teknisk drift och energisamordning samt arbeta med frågorna på både operativ och strategisk nivå. Du har personalansvar för 6 medarbetare. Fokus ligger på att leda och utveckla avdelningen, driva förbättrings- och utvecklingsarbete samt kostnadseffektiv energieffektivisering.

Du ingår i Roslagsbostäders ledningsgrupp där du arbetar med bolagsövergripande utvecklingsfrågor. Du rapporterar till VD och tjänsten är placerad i våra fina lokaler på vårt huvudkontor, Lommarvägen 1 i Norrtälje.

Beskrivning av huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för utvecklingen av processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av avdelningens verksamhet och effektivisera via ledarskap och kommunikation.
 • Vara processägare för processer ingående i verksamhetsområdet.
 • Vara en kunskapskälla i bygg-, energi- och drifttekniska frågeställningar.
 • Ansvara för underhållsplanering och underhållsprojekt tillsammans med förvaltningschef.
 • Ansvara för att myndighets- och lagkrav inom ansvarsområdet efterlevs inklusive SBA.
 • Budget- och resultatansvar för verksamhetsområdet.
 • Samverka och bygga goda relationer inom och utom företaget.
 • Ansvara för omvärldsbevakning av verksamhetsområdet och kompetensöverföring inom bolaget.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning, civilingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flerårig bred yrkeserfarenhet inom byggprojektledning, driftverksamhet och energieffektivisering. Gärna erfarenhet av att driva såväl stora som små byggprojekt.
 • Dokumenterad god ledare.
 • Erfarenhet från bostadssektorn är starkt meriterande.
 • Erfarenhet av utvecklings- och förändringsledning.
 • Erfarenhet av LOU.
 • Strategiskt tänk kring fastighetsutveckling.
 • B-körkort.

Vi fäster stor vikt vid din personlighet, din inställning och motivation. Som person ser vi att du är trygg, stabil och prestigelös med god självinsikt. Du är handlingskraftig med affärsdriv, lyhördhet och gott omdöme. Du är kreativ, har god samarbetsförmåga och ett strategiskt tänk. Vidare tycker du om att leda och locka fram den högsta potentialen samt vara en kunskapsresurs för andra.

I din ledarroll är du en relationsbyggare och du har förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Roslagsbostäder har en etablerad värdegrund MEA; medskapande, engagemang och ansvar vilken du kommer ha stora möjligheter att få arbeta vidare med i din personalgrupp. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara en del av Roslagsbostäders samhällskapande och bidra till utvecklingen av Norrtälje kommun. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett hem att längta till”.

Vill du söka tjänsten? 

Ansökan skickas till  info@roslagsbostader.se senast den 13/9. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Vid frågor kontakta gärna HR-ansvarig Erika Hellsten på erika.hellsten@roslagsbostader.se. Vi ser fram emot din ansökan!

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller representanter från rekryterings eller bemanningsföretag.

Ta del av vår värdegrund

Läs hur vi arbetar för medskapande, engagemang och ansvar.

Vår värdegrund

Ta del av vår värdegrund

Läs hur vi arbetar för medskapande, engagemang och ansvar.

Ta del av vår vision

Läs om vårt uppdrag och hur vi vill bidra till en bättre värld.

Vår vision

Ta del av vår vision

Läs om vårt uppdrag och hur vi vill bidra till en bättre värld.