Hoppa till innehåll
Välkomna hem till Bålbroskogen

Nya hyresrätter i Rimbo

I direkt anslutning till Bålbroskolan växer ett bostadsområde fram med 82 nya hyresrätter. På den här sidan kommer vi samla all information som du som bostadssökande behöver.

Väntan är över

Ännu finns några lägenheter kvar

Kontraktsskrivningen för de nya hyresrätterna är i full gång, men ännu finns några lediga lägenheter kvar. Kika på Mina sidor vilka lägenheter som finns tillgängliga och gör intresseanmälan.

Använd den digitala bostadsväljaren för att se varje lägenhets placering i huset. Vår uthyrare kontaktar sökande i tur och ordning via e-post, så håll koll i e-posten när du gjort en intresseanmälan.

Det går bra att teckna kontrakt digitalt.

Klicka på bilden och se dig om i en digitala översikt och bostadsväljare

I vår interaktiva bostadsväljare får du en överblick över hela bostadsområdet och var varje lägenhet är placerad i huset.

Är du kanske bara intresserad av 2:or? I så fall filtrerar du fram dem enkelt i verktyget.

Här kan du se storlek, hyra och till och med hur solen faller på just den balkongen du är intresserad av. Bostadsväljaren gör sig bäst på en dator eller platta.

Planera din inflytt redan idag, till vilken lägenhet vill du flytta?

Digital bostadsväljare

Med skogen inpå knuten

Precis intill motionsspåret och skogen växer nya hem fram

Här hörs fågelkvitter och skogens sus in genom den öppna balkongdörren. Vid vändplanen når du enkelt det uppskattade motionsspåret som vintertid även erbjuder skidspår.

Närmast skogen ligger husen nr 9 & 10 och på bild ser du Byggmästarvägen 9 under konstruktion.

Med närhet till både skogen, skola och förskola bor du bekvämt i Roslagsbostäders nya bostadskvarter i Rimbo.

Kika in i lägenheterna

Stora fönster för mycket ljusinsläpp

Lägenheterna är stilrent inredda med färger och material som håller över tid och är lätta att kombinera med dina egna möbler och textil. Den möblerbara balkongen når du från vardagsrummet.

Samtliga lägenheter har: 

Ekparkett, vitmålade väggar, vita kök med grå bänkskiva och stänkskiva.

Förberett för micro och diskmaskin.

Klädkammare/förråd i lägenheten.

Badrum med grå klinker och vitt kakel. Tvättmaskin och torktumlare, i 1 & 2 ROK är det en kombinerad maskin. Handdukstork.

Möblerbar balkong med tak på ca 5 kvm.

Roslagsbsostäder första rökfria boende

Trivsamt rökfritt boende

Vi frågade våra bostadsökande vad de skulle uppskatta mest i ett nybyggt bostadsområde och majoriteten önskade ett rökfritt boende.

Vi är glada att äntligen kunna erbjuda vårt första rökfria boende. Alla inflyttande kommer att signera ett kontrakt där de förbinder sig att inte röka i eller i närheten av bostaden. Att begränsa rökning är en konkret åtgärd för att vi bryr oss om våra hyresgäster och våra fastigheter.

Rökfria bostäder bidrar till trivsammare boendemiljöer, ökar brandsäkerheten och minskar kostnader för renoveringar/saneringar.

Kika in - här är en 360° bild av 4 rum och kök i Bålbro

Är du nyfiken på Bålbro?

Håll koll på viktiga datum

2023

  • 5 Oktober – träffa Roslagsbostäder på Rimbo marknad
  • 9-16 Oktober – gör intresseanmälan på Mina sidor
  • Nov – maj – kontakt med sökande och kontraktsskrivning
  • Dec – Jan – intresseanmälan öppen för kvarvarande lägenheter

2024 

  • Mars – Inflyttning på Byggmästarvägen 7 & 9
  • Juni – Inflyttning på Byggmästarvägen 8 & 10

Vi uppdaterar här vart efter, alla datum och event är preliminära!

Välkommen in i området

Området är öppet - gå förbi och kika

Bostadsområdet Bålbro myllrar redan av liv och även om området närmast byggnationen av husen är avstängt så går det jättebra att besöka bostadsområdet redan idag för att få en uppfattning om hur det skulle kunna bli att bo här intill skogen. Här kommer det finnas både bostadsrätter, radhus, dagvattendamm och promenadstråk.

 

Frågor och svar

Besök vårt frågeforum

Vad betyder rökfritt boende?

Roslagsbostäder har tagit beslutet att de nybyggda lägenheterna i Bålbro i Rimbo med inflyttning sommaren 2024 ska vara rökfria. Rökfritt boende innebär att man som hyresgäst inte ska behöva bli störd av röklukt i sitt boende. Det är främst en satsning på ökad trivsel och även en konkret åtgärd för att minska kostnaderna för renovering och nikotinsanering.

Vi har lyssnat på våra bostadssökande
Vi frågade våra bostadsökande vad de skulle uppskatta mest i ett nybyggt bostadsområde och 7/10 efterfrågade just ett rökfritt boende. Vi är glada att äntligen kunna erbjuda vårt första rökfria boende.

Vad innebär rökfritt boende?
Det innebär att dem som väljer att flytta till ett rökfritt boende kommer att signera ett kontrakt där de förbinder sig att inte röka i eller i närheten av bostaden. Rökförbudet gäller i lägenheten, på balkonger och uteplatser samt i gemensamma utrymmen som till exempel i trapphus och miljöstugan. Rökförbudet gäller även i den närliggande utemiljön intill husen som till exempel vid entréer, lekplatser och sittgrupper/grillplatser. Om du bor i en rökfri fastighet ansvarar för att dina gäster följer rökförbudet. Ditt ansvar gäller även om du hyr ut din lägenhet i andra hand.

Vad är syftet med rökförbudet?
Det finns många fördelar med rökfria bostäder. Det bidrar till trivsammare boendemiljöer, det ökar brandsäkerheten, minskar kostnader för renoveringar och minskar nedskräpning i utemiljön. Som hyresvärd är vårt uppdrag att förvalta fastigheterna och skapa trivsamma boendemiljöer. Att begränsa rökning är en konkret åtgärd för att vi bryr oss om våra hyresgäster och våra fastigheter. Rökning har dessutom en stor negativ inverkan på den egna och omgivningens hälsa. Enligt Folkhälsomyndigheten är rökning en av de främsta riskfaktorerna för sjukdom och för tidig död som faktiskt går att förebygga. Vi tar samhällsansvar genom att uppmuntra människor till en hälsosammare livsstil.

Vad händer om jag som boende blir störd av rökning i rökfritt område? 
Om du upptäcker att en granne ändå röker, prata gärna med grannen och påminn om våra regler. Om det inte fungerar får du gärna ringa oss på 0176-20 75 30.
Vi kommer då prata med hyresgästen som ett första steg. Efter det skickar vi ett brev.
Eftersom man som hyresgäst skrivit under ett hyresavtal där det står i villkoren att man inte får röka i lägenhet, balkong, gemensamma utrymmen samt utemiljön, riskerar man att bli uppsagd.

Hur påverkar det här mig som rökare?
Vill du hyra en lägenhet i Bålbro går det självklart jättebra så länge du följer reglerna om rökfritt boende. Alla är välkomna att hyra en lägenhet hos oss, vi har över 2000 lägenheter där det inte finns något rökförbud.

Kommer rökförbudet införas i fler bostadsområden?
Nej, det finns inga sådana planer. Förmodligen kommer nyproduktion, det vill säga nybyggda hyresrätter, även framöver att hyras ut som rökfria bostäder.

Är det någon speciell kö till Bålbro? Vem får förtur?

Nej det finns ingen speciell kö för Bålbro eller nyproduktion. Roslagsbostäder har bara en enda kö för alla bostäder. Det finns andra bostadsbolag som jobbar med olika köer och förturer av olika slag (exempelvis 55+ kö, studentkö osv) men hos Roslagsbostäder samlar du ett poäng per dag i kön som kan konverteras till ett förstahandskontrakt i alla våra bostäder.

Roslagsbostäder tillämpar inte heller någon förtur. Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag och därför har vår ägare Norrtälje kommun ett mindre antal reserverade lägenheter i beståndet.

Om du är intresserad av nybyggd hyresrätt så rekommenderar vi att du loggar in på Mina sidor för sökande och klicka i att du är intresserad av just nyproduktion. Då får du ett mail när en ledig lägenhet kommer ut, och när intresseanmälan för Bålbro öppnar. 

Gör så här:
Under rubriken Mina profiler och Lägenhet trycker du på den röda knappen där det står Ändra. Sen klickar du i de områden du vill få förslag på samt nyproduktion (som kan vara över hela kommunen)


På Mina sidor för sökande kan du välja områden du är intresserade av samt nyproduktion. Då får du ett mail när en ledig lägenhet kommer ut som matchar ditt val. 

Vad är det för storlekar och var kan jag se planlösningarna till de nya lägenheterna i Bålbro?

I vår nyproduktion i Bålbro, Rimbo så bygger vi fyra stycken hus med totalt 82 hyreslägenheter.

1:or 16 st (30 kvm)
2:or 46 st (49-46 kvm)
3:or 12 st (65-78 kvm)
4:or 8 st (81 kvm)

Att flytta till en nyproduktion kan kännas utmanande då man inte kan promenera runt i kvarteret eller se lägenheten innan man skriver på kontraktet. För att underlätta har vi tagit fram en digital översikt av hela området, vi kallar den för bostadsväljare.

DIGITAL BOSTADSVÄLJARE

Så här fungerar Bostadsväljaren

Här får du en överblick av hela kvarteret, du ser var det finns sopsortering, lekplats och cykelgarage. Det finns informationspunkter utsatta för att du ska kunna orientera dig och se var skolan, banvallen och närliggande hus finns.

I bostadsväljaren kan ni se exakt var i husen de olika lägenheterna är placerade, planlösning, storlek, hyra (när den är fastställd) m.m. För musen över bilden och välj vilken lägenhet du vill läsa mer om. Du kan även se hur solen faller på fönstren och balkongen genom att trycka på den lilla solsymbolen längst ned i bilden.

Högst upp till höger finns en filtreringsmeny, där kan du sortera fram den lägenhetsstorlek du är intresserad av och se var i områden just de är placerade. Tryck på Lista för att få lägenheterna presenterade i en lista i stället för en översiktsbild.

Så här kan du som bostadssökande använda Bostadsväljaren 
Använd bostadsväljaren som ett sätt att välja ut vilka lägenheter du är mest intresserad av. Fundera på vad som är viktigt för dig. Kanske vill du bo på bottenvåningen? Ha utsikt mot skogen eller ha kvällssol på balkongen?

Innan lägenheterna är släppta för intresseanmälan så står alla som ”kommande”. Intresseanmälan planeras öppnas i oktober, då visas en länk i bostadsväljaren som tar dig till Roslagsbostäders uthyrningssystem där du registrerar vilken lägenhetsstorlek du är intresserad av. Vart efter lägenheterna blir reserverade och slutligen uthyrda så kan du som sökande se vilka lägenheter som finns tillgängliga direkt här i bostadsväljaren.

Med hjälp av bostadsväljaren blir det lättare för dig att välja exakt vilken lägenhet du vill flytta till.

Lycka till!

Hur många köpoäng behövs för att få flytta till lägenheterna i Bålbro?

Hur många köpoäng som kommer behövas är omöjligt att besvara på förhand, det beror på utbud och efterfrågan, men låt oss förklara hur det hela fungerar.

Antalet köpoäng som behövs vid varje lägenhetsuthyrning beror helt och hållet på hur många köpoäng de andra har som gör intresseanmälan på samma lägenhet.

När vi släpper lägenheterna för intresseanmälan till hösten så får man som sökande anmäla intresse på den storlek man är intresserad av, tex 2 rum och kök (2 ROK). Då hamnar man i en ”intressekö” tillsammans med alla andra som också anmält intresse på just 2 ROK. Det går självklart bra att göra intresseanmälan på flera storlekar om du är osäker vilken som kommer passa just dig bäst sommaren 2024 när inflyttningen sker.

När intresseperioden, som vanligtvis är en vecka, är slut så påbörjar uthyrningsavdelningen arbetet med kontraktsskrivning. Den med högst poäng får först välja vilken 2 ROK av de 46 vi har i Bålbro man är intresserad av, sen går turen vidare vart efter köpoängen går nedåt.

Det som skiljer den vanliga uthyrningen mot nyproduktionen är att här kommer ett stort antal lägenheter ut på samma gång. Exempelvis så släpper vi alla 46 st 2 ROK samtidigt. Att släppa så många lägenheter av samma storlek (49,8 – 55,7 kvm) har i stort sett aldrig tidigare skett för Roslagsbostäder med rådande kösystem.

Det ökade utbudet under en koncentrerad period kan leda till att en lägre köpoäng än normalt vid tecknande av förstahandskontrakt i nyproduktion. Den här effekten såg vi när vi byggde kvarteret Roslagsskutan i Älmsta 2020. Med det sagt så kan vi inte ge några garantier att så bli fallet även för Rimbo och nyproduktionen i Bålbro.

Vad är höga köpoäng?
Snittpoängen vid kontraktsskrivning totalt sätt i Roslagsbostäders bostadskö under 2022 var 9,5 år. Högst poäng hade en sökande med 11 292 poäng och lägst hade en med 333 poäng. Fördelat på de olika orterna var kötiden i snitt år 2022 följande:

Norrtälje: ca 13 år (4795 p)
Rimbo: ca 9,5 år (3455 p)
Hallstavik: ca 5 år (1839 p)
Älmsta: ca 4 år (1470 p)

Observera att detta är kötiden i snitt, det vill säga kötiderna var både högre och lägre. 

Logga in på Mina sidor och se din poäng.

Det vi kan garantera är att den som registrerar sig i vår kostnadsfria bostadskö har större chans än den som inte gör det alls – så om du inte redan står i kö och samlar ett poäng per dag så rekommenderar vi att du ställer dig idag.
Här registrerar du dig i Roslagsbostäders bostadskö. 

För att vara som mest förberedd inför valet av exakt vilken lägenhet du är intresserad av rekommenderar vi dig att använda vår digitala bostadsväljare som är framtagen för att ni som hyresgäster ska se exakt var i husen de olika lägenheterna är placerade.

Vad blir hyran i Bålbro?

Hyran förhandlas med hyresgästföreningen och beräknas vara klar strax innan uthyrningen startar, ca sep/okt 2023. När hyran är överenskommen kommer man se hyran vid varje lägenhet i vår digitala bostadsväljare


I den här rutan kommer hyran stå vid varje lägenhet

Utöver hyran kommer kostnader tillkomma för din individuella förbrukning av vatten och el samt eventuella TV- och internetabonnemang.

I området finns möjlighet att hyra parkeringsplats samt förråd på vinden i huset på Bryggmästarvägen 10.

När kan man anmäla intresse för en lägenhet i Bålbro?

Det är samma bostadskö som till alla våra bostäder och ansökan sker på samma sida där vi annonserar lediga lägenheter vanligtvis. Det som skiljer är att du istället för att göra intresseanmälan på en enskild lägenhet här gör en intresseanmälan på de lägenhetsstorlekar du är intresserad av. Du behöver alltså inte redan då veta exakt vilken lägenhet du vill hyra, bara vilken storlek eller storlekar du är intresserad av. Vi kommer släppa alla 1,2,3 och 4or samtidigt.

När kan man göra intresseanmälan?
Vårt mål är att ta emot intresseanmälningar för lägenheterna i Bålbro under oktober 2023. Det här är preliminärt och exakt datum är inte bestämt ännu. Håll dig uppdaterad på vår hemsida eller på social medier. Intresseanmälan kommer vara möjlig under en vecka och det spelar ingen roll när under den tiden intresset anmäls.

Hur går det till?
När intresseperioden är slut går vi igenom samtliga och rangordnar sökande på köpoäng. Den sökande med högst köpoäng får först möjlighet att välja vilken lägenhet i den storleken de visat intresse på, förutsatt att hen uppfyller våra uthyrningsvillkor, och turen fortsätter sen ned i antalet köpoäng.

Lycka till!

Vill du flytta in?

Registrera dig i vår bostadskö idag - gör intresseanmälan i höst

Ställ dig i vår bostadskö