Hoppa till innehåll
Vad betyder aktivitetskravet?

Logga in för att behålla din köplats

För att stå i Roslagsbostäders kostnadsfria bostadskö behöver du logga in på Mina sidor minst en gång per år. Det gör du enkelt genom att logga in med användarnamn eller Bank-ID på vår hemsida senast var 364 dag. Då uppfyller du vårt aktivitetskrav och säkerställer din plats i kön för ytterligare ett år.

Att ha aktiva sökande säkerställer att vi följer gällande lagstiftning om personuppgiftshantering samt ger oss en bra bild av den långsiktiga efterfrågan på hyresrätter.

Kom ihåg att logga in

Våra 3 bästa tips

Det är ditt ansvar att logga in. Här listar vi våra bästa tips för att hjälpa dig komma ihåg det år efter år.

  1. Du får du en påminnelse om att logga in 14 dagar innan sista dagen. Det är ditt ansvar att se till att du har angett korrekt e-postadress. Om du uppgett en e-postadress som är kopplad till en skola eller jobb – glöm inte logga in på Mina sidor och byt adress om du byter jobb eller skola.
  2. Dina e-postleverantörer kan klassa automatiska mail som skräppost. Undvik det genom att markera roslagbostäders e-postdress (bostad@roslagsbostader.se) som säker avsändare och säkerställ att våra automatiska påminnelser går till din prioriterade inkorg.
  3. Sätt en automatisk årlig påminnelse i mobilen om att logga in.

Varför en bostadskö?

Efterfrågan på hyresrätter i Norrtälje kommun är hög. Vi har en bostadskö för att hantera ansökningarna rättvist. Roslagsbostäder erbjuder en gratis bostadskö där alla som registrerar sig samlar en poäng per dag i kön. Du kan registrera dig den dagen du fyller 15 år. Bostadskön gäller bara för de drygt 2100 hyresrätter som Roslagsbostäder förmedlar i Norrtälje kommun. Vi har lägenheter i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik och Älmsta.

Hur ansöker jag om en lägenhet?

När du registrerat dig i vår bostadskö så kan söka en lägenhet, det gör du genom att göra en intresseanmälan på en lägenheter som finns tillgänglig. Nya lägenheter läggs ut vart efter uppsägningar kommer in. Intresseanmälan är öppen i en vecka och alla som är intresserade av att flytta till lägenheten gör under den här tiden en intresseanmälan. Tänk på att endast lämna en intresseanmälan på de lägenheter du verkligen vill flytta till, du behöver inte göra intresseanmälan för att uppfylla aktivitetskravet.

Vem får teckna kontrakt?

De fem personer med högst köpoäng (längst tid i bostadskön) blir inbjudan på en visning av lägenheten. Den med högst poäng får först besluta om de vill teckna ett kontrakt eller inte förutsatt att de uppfyller våra grundkrav.

Om personen med flest poäng avstår att teckna kontrakt går turen vidare till nästa i kön osv. När du gör en intresseanmälan ser du hur många poäng den som står på plats 5 i kön har.

Hur länge måste jag köa?

Hur många köpoäng som behövs för att få en lägenhet varierar kraftigt beroende på i vilken ort du söker, vilket område och vilken lägenhet du söker.

Fördelat på de olika orterna var kötiden i snitt enligt följande under 2021:

Norrtälje: Ca 13 år (4647 poäng)

Rimbo: Ca 10 år (3 768 poäng)

Hallstavik: Ca 5 år (1 880 poäng)

Älmsta: Ca 3,5 år (1 301 poäng)