Hoppa till innehåll
Ställ dig i kö idag

Registrera dig i vår bostadskö för att söka bostad

Det är kostnadsfritt att stå i vår kö, allt du behöver göra är att logga in på Mina Sidor en gång per år (var 364 dag) för att behålla din köplats. Det är bra att ställa sig i kö tidigt. Man kan ställa sig i kö från den dagen man fyller 15 år. Efterfrågan på våra lägenheter är hög och därför krävs ofta flera års kötid innan man får ett erbjudande om att teckna hyreskontrakt.

Hur går det till?

Så här söker du lägenhet

Logga in på Mina sidor och sätt upp en bevakning – då får du e-post när passande lägenheter blir lediga. När du ser en lägenhet du vill flytta till gör du en intresseanmälan på Mina sidor. Intresseanmälan är öppen i fem dagar per lägenhet.

De fem sökande med högst köpoäng blir erbjudna visning av lägenheten. Efter visningen blir den med flest köpoäng erbjuden hyreskontrakt, förutsatt att grundkraven uppfylls. Tackar den sökande nej till erbjudandet går turen vidare till nästa i ordningen av köpoäng.

Så samlar du köpoäng

Logga in en gång per år för att stå kvar i kön

För att stå i Roslagsbostäders bostadskö krävs att du är aktiv, det är enkelt och tar inte mer än några sekunder per år. Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste logga in på Mina Sidor minst en gång var 364 dag för att fortsätta samla köpoäng.  Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter raderas. En lämnad köplats kan aldrig återtas, förlorade köpoäng kan aldrig återfås. Kom ihåg att logga in om du vill stå kvar i bostadskön.

Du samlar ett poäng per dag som du står i bostadskö.

Vad innebär aktivitetskravet?

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig och automatisk rensning av inaktiva konton och sökande i bostadskön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste logga in på ”Mina sidor” minst en gång per år. Klicka på ”Logga in”  i menyraden högst upp på vår hemsida och logga in med ditt Bank-ID alternativt användaruppgifter. Så snart du har loggat in har du aktiverat dig och står då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar.

Du som bor hos oss och står på ett hyresavtal av en lägenhet omfattas inte av aktivitetskravet utan samlar då automatiskt en poäng per dag.

Roslagsbostäder kan aldrig återställa ett raderat konto eller förlorade köpoäng, vill du stå i bostadskön är det viktigt att du loggar in i tid.

Tips – påminn andra boende i hushållet, exempelvis barnen att ställa sig i kö som 15-åring och logga in en gång per år om de längre fram önskar hyra en bostad hos oss.

Uppge en e-postadress så påminner vi dig

Vi skickar ut en påminnelse till den angivna e-postadressen när det är 14 dagar kvar till dess att ditt konto automatiskt raderas på grund av inaktivitet.

Undvik att dessa automatiska påminnelserna hamnar i skräpposten genom att lägga till Roslagsbostäder som en säker avsändare i din e-post.  Det är ditt ansvar att säkerställa att kontaktuppgifterna stämmer, säkerställ att du har rätt e-post på Mina sidor och kontaktvägar. Roslagsbostäder ansvarar inte för att mailet når mottagaren.

Tips – lägg in en årlig påminnelse i mobilen om att logga in på roslagsbostader.se för att fortsätta samla köpoäng.

Välkommen till Roslagsbostäder

Så här fungerar Mina sidor

Välkommen in till en modern användarupplevelse. Som sökande kan göra och följa dina intresseanmälningar och signera avtal. Som boende kan ta del av nyheter, sköta felanmälan och bokning av tvättstuga. Det är på Mina sidor du har din kontakt med Roslagsbostäder.

Hur fungerar det?

När du fyllt 15 år kan du börja samla poäng till din egna lägenhet

Du kan ställa dig i kö och börja samla köpoäng från och med att du fyllt 15 år. När du fyllt 18 år kan du teckna hyresavtal. Tipsa tonåringarna – ett viktigt första steg till en egen lägenhet är att ställa sig i kö och börja samla poäng.

 

Är du nyfiken på Roslagsbostäders lägenheter?

Läs mer om våra bostadsområden

Vi förmedlar hyreslägenheter och lokaler på fyra orter i Norrtälje kommun.
Här finns ett varierat utbud av lägenheter med bra service och närhet till det mesta. Något för alla helt enkelt.

Behöver din verksamhet mer plats?

Sök lokaler eller förråd

Vi förmedlar över hundra lokaler i Roslagen där bla butiker, salonger, restauranger och banker hyr för sina verksamheter. Har du också behov av en mer central eller bättre anpassad lokal för din verksamhet? Se lediga här.

Behöver du mer plats för dina saker? Ibland har vi även lediga förråd.

Campus Roslagen

Är du student eller nyrekryterad?

 

Sök bostad hos Campus Roslagen!

De erbjuder bostad för dig som studerar på eftergymnasial nivå eller som blivit anställd hos ett företag i Norrtälje kommun. Campus Roslagen har totalt 360 studentbostäder i Norrtälje beläget i ett grönskande område med närhet både till bussen och Norrtälje portens stora utbud av butiker. Hos dem finns både ettor med egen kök och toalett eller och korridorsrum med egen toalett/dusch men med gemensamt kök för att få det rätta studentkänslan.

Behöver du en större eller mindre lägenhet?

Vill du byta din hyresrätt?

Om du har ett förstahandskontrakt, bott där minst ett år och har godkänt från din hyresvärd går det oftast bra att byta. Du ansvarar för att hitta någon att byta hyresrätt med. Läs mer om hur ett bostadsbyte går till på länken.

Välkommen med din bytesansökan.

Vanliga frågor - FAQ

Hur får jag förslag på lediga lägenheter?

När lediga lägenheter publiceras för uthyrning skickar vi automatiska e-post, eller ”förslagsmail” till intresserade bostadssökande. Du kan enkelt själv välja vilka lägenheter du vill få förslag på.
Ställ in dina önskemål om nya lediga bostäder eller fordonsplatser på följande sätt:

Logga in på Mina sidor

  • Tryck på Mitt sökande
  • Gå till bevakningar och välj den annonstypen som du vill ha önskemål kring
  • Lägg in minst och max antal rum och ort.
  • Spara dina önskemål

Ifall du vill ändra dina bevakningar så tar du bort de gamla och börjar på nytt.

OBS! Under Sök ledigt – Bostad ser du alla bostäder som är publicerade och som du kan lämna intresseanmälan på. Om du är intresserad av att enbart se en specifik ort eller lägenhetsstorlek kan du filtrera annonsera och spara din filtrering genom att använda funktionen ”Sökfiltrering”. OBS! Det går enbart att spara filtreringen när du är inloggad. Du kan senare ta bort filtreringen för att se samtliga publicerade annonser.

Hur långa kötider har Roslagsbostäder?

Hej,

Tack för din fråga.

Kötiden i snitt som de inflyttande haft under 2023 var 3250 poäng.

Snittpoäng i Norrtälje: ca 12 år (4470 poäng)
Snittpoäng i Rimbo: ca 9 år (3176 poäng)
Snittpoäng i Hallstavik: ca 5 år (1770 poäng)
Snittpoäng i Älmsta: ca 4 år (1419 poäng)

Observera att det är lägre köpoäng i nyproduktion. I vårat nybyggda område Bålbro i Rimbo har en del tecknat avtal som knappt stått en månad i kö.

Med vänlig hälsning,

Min köplats efter att ha lämna in en intresseanmälan? Varför visas inte min köplats?

Hej,

Tack för din synpunkt.
Tyvärr finns inte den funktionen på nya Mina sidor men man är varmt välkommen att ringa oss om man vill höra hur man ligger till på en lägenhet.

Med vänlig hälsning,

Har ni någon minimiålder för att ställa sig i kön?

Hej!

Tack för din fråga.

Man kan ställa sig i vår bostadskö från den dagen man fyller 15 år.
Man börjar då samla poäng och när man fyllt 18 år kan man börja göra intresseanmälningar.

Ha en fin dag!

Med vänlig hälsning,

Har Roslagsbostäder en egen kö eller räknas det in i Stockholms bostadskö?

Hej!

Tack för din fråga.

Vi har en helt egen kö. Om du har fler frågor gällande bostadskön och köpoäng, klicka på länken nedan så kommer du till en tråd om detta:

Hur länge måste jag stå i kö för att få en lägenhet hos er?

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Varför måste jag logga in en gång per år?

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig och automatisk rensning av inaktiva konton/sökande i bostadskön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste vara aktiv minst en gång per år för att stå kvar i bostadskön och fortsätta samla köpoäng. Att vara aktiv i bostadskön betyder att du loggar in på ”Mina sidor” minst en gång inom en period på 12 månader. Du loggar in med Bank-ID alternativt användaruppgifter på vår hemsida. Så snart du har loggat in har du aktiverat dig och står då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar.

Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter rensas. På så sätt kan vi upprätthålla en aktiv kö med personer som är intresserade av att flytta till Roslagsbostäder idag eller i framtiden.

Att uppfylla aktivitetskravet betyder inte att du måste göra en intresseanmälan på lägenheter. Du ska enbart göra intresseanmälan på de lägenheter du är intresserad att flytta till. Vill du inte ha de förslagsmailen kan du ändra den inställningen på Mina sidor på  Mitt sökande – Bevakningar .

TIPS – Vi skickar ett automatiskt påminnelse mail 14 dagar innan sista dagen att logga in för att uppfylla aktivitetskravet. Se till att det är en e-postadress du använder. Det är ditt ansvar att se till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade på Mina sidor och att vi enbart påminner via e-post.

Vad har Roslagsbostäder för inkomstkrav?

Hej!

Tack för din fråga.

Här kan du läsa om våra uthyrningsvillkor.

Vi tillåter försörjningsstöd och det ska då vara styrkt av Norrtälje kommun.

Grundkravet för att få hyra en lägenhet är att din månadsinkomst efter skatt överstiger månadshyran.

Kraven är lika för alla våra lägenheter som vi har, både när det gäller det befintliga beståndet samt nyproduktioner.

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Har du andra frågor?

Besök vårt frågeforum

Frågeforum
Senaste bonytt

Läs vår kundtidning Bonytt!

Bonytt publiceras här och distribueras till alla våra hyresgäster ca 3 gånger per år. Här kan du läsa om vad som är på gång inom Roslagsbostäder, reportage och tips på kul evenemang nära dig.