Hoppa till innehåll
Hur fungerar det ?

Registrera dig i vår bostadskö för att söka bostad

Det är kostnadsfritt att stå i vår kö, allt du behöver göra är att logga in på Mina Sidor en gång per år (var 364 dag) för att behålla din köplats. Det är bra att ställa sig i kö tidigt. Man kan ställa sig i kö från den dagen man fyller 15 år. Efterfrågan på våra lägenheter är hög och därför krävs ofta flera års kötid innan man får ett erbjudande om att teckna hyreskontrakt.

Våra lediga objekt

Sök lägenhet

Här kan du göra intresseanmälan på lediga lägenheter. Intresseanmälan är öppen i sju dagar per lägenhet. De fem sökande med högst köpoäng blir erbjudna visning av lägenheten. Efter visningen blir den med flest köpoäng erbjuden hyreskontrakt, förutsatt att grundkraven uppfylls. Tackar den sökande nej till erbjudandet går turen vidare till nästa i ordningen av köpoäng.

Så samlar du köpoäng

Logga in en gång per år för att stå kvar i kön

För att stå i Roslagsbostäders bostadskö krävs att du är aktiv, det är enkelt och tar inte mer än några sekunder per år. Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste logga in på Mina Sidor minst en gång var 364 dag för att fortsätta samla köpoäng.  Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter raderas. En lämnad köplats kan aldrig återtas, förlorade köpoäng kan aldrig återfås. Kom ihåg att logga in om du vill stå kvar i bostadskön.

Du samlar ett poäng per dag som du står i bostadskö.

Vad innebär aktivitetskravet?

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig och automatisk rensning av inaktiva konton och sökande i bostadskön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste logga in på ”Mina sidor” minst en gång per år. Klicka på ”Logga in”  i menyraden högst upp på vår hemsida och logga in med ditt Bank-ID alternativt användaruppgifter. Så snart du har loggat in har du aktiverat dig och står då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar.

Du som bor hos oss och står på ett hyresavtal av en lägenhet omfattas inte av aktivitetskravet utan samlar då automatiskt en poäng per dag.

Roslagsbostäder kan aldrig återställa ett raderat konto eller förlorade köpoäng, vill du stå i bostadskön är det viktigt att du loggar in i tid.

Tips – påminn andra boende i hushållet, exempelvis barnen att ställa sig i kö som 15-åring och logga in en gång per år om de längre fram önskar hyra en bostad hos oss.

Välj e-post som kontaktsätt så påminner vi dig

Välj  ”e-post” som kontaktsätt på ”Mina Sidor” så skickar Roslagsbostäder  ut påminnelser till den angivna e-postadressen när det är 30 respektive 14 dagar kvar till dess att ditt konto automatiskt raderas på grund av inaktivitet.

Undvik att dessa automatiska påminnelserna hamnar i skräpposten genom att lägga till Roslagsbostäder som en säker avsändare. Vi vill påminna om att det är ditt ansvar att säkerställa att kontaktuppgifterna stämmer. Roslagsbostäder ansvarar inte för att mailet når mottagaren.

De sökande som har valt ”brev” som kontaktsätt skickar vi inte påminnelser till. Vi rekommenderar alla att ha kontaktsätt ”e-post”. Har du inte en egen e-postadress kanske du kan uppge en vän eller släktings e-postadress som då meddelar dig när påminnelsen kommer.

Tips – lägg in en årlig påminnelse i mobilen om att logga in på roslagsbostader.se för att fortsätta samla köpoäng.

Bo bekvämt i Rimbos nya bostadsområde

Vi bygger nya hyresrätter i Rimbo

Är du nyfiken på våra nya hyresrätter i Rimbo?

Se bilder av området och planlösningar på alla lägenheter på länken här.

Hur fungerar det?

När du fyllt 15 år kan du börja samla poäng till din egna lägenhet

Du kan ställa dig i kö och börja samla köpoäng från och med att du fyllt 15 år. När du fyllt 18 år kan du teckna hyresavtal. Tipsa tonåringarna – ett viktigt första steg till en egen lägenhet är att ställa sig i kö och börja samla poäng.

Roslagsbostäders app

En smidig app för bostadssökande

Se sina köpäng och gör intresseanmälningar på bostäder direkt i appen.

Ladda ned appen gratis här

           

Är du nyfiken på Roslagsbostäders lägenheter?

Läs mer om våra bostadsområden

Vi förmedlar hyreslägenheter och lokaler på fyra orter i Norrtälje kommun.
Här finns ett varierat utbud av lägenheter med bra service och närhet till det mesta. Något för alla helt enkelt.

Behöver din verksamhet mer plats?

Sök lokaler eller förråd

Vi förmedlar över hundra lokaler i Roslagen där bla butiker, salonger, restauranger och banker hyr för sina verksamheter. Har du också behov av en mer central eller bättre anpassad lokal för din verksamhet? Se lediga här.

Behöver du mer plats för dina saker? Ibland har vi även lediga förråd.

Campus Roslagen

Är du student eller nyrekryterad?

 

Sök bostad hos Campus Roslagen!

De erbjuder bostad för dig som studerar på eftergymnasial nivå eller som blivit anställd hos ett företag i Norrtälje kommun. Campus Roslagen har totalt 360 studentbostäder i Norrtälje beläget i ett grönskande område med närhet både till bussen och Norrtälje portens stora utbud av butiker. Hos dem finns både ettor med egen kök och toalett eller och korridorsrum med egen toalett/dusch men med gemensamt kök för att få det rätta studentkänslan.

Behöver du en större eller mindre lägenhet?

Vill du byta din hyresrätt?

Ibland vill man byta boende. Om du har ett förstahandskontrakt, bott där minst ett år och har godkänt från din hyresvärd går det oftast bra att byta. Se tillgängliga lägenheter på Roslagsbostäders bytestorg på länken här nedanför.

Välkommen med din bytesansökan.

Vanliga frågor - FAQ

När får man komma på visning?

Hej!

Tack för din fråga.

Vanligtvis brukar visningen ske inom någon vecka från sista svarsdag om man fått ett erbjudande. Du kan alltid ta kontakt med uthyraren för att se aktuell status. Annars får du ett mail om du blir kallad till visning.

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Har ni någon minimiålder för att ställa sig i kön?

Hej!

Tack för din fråga.

Man kan ställa sig i vår bostadskö från den dagen man fyller 15 år.
Man börjar då samla poäng och när man fyllt 18 år kan man börja göra intresseanmälningar.

Ha en fin dag!

Med vänlig hälsning,

Har Roslagsbostäder en egen kö eller räknas det in i Stockholms bostadskö?

Hej!

Tack för din fråga.

Vi har en helt egen kö. Om du har fler frågor gällande bostadskön och köpoäng, klicka på länken nedan så kommer du till en tråd om detta:

Hur länge måste jag stå i kö för att få en lägenhet hos er?

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Hur länge måste jag stå i kö för att få en lägenhet hos er?

Kötiderna varierar mycket beroende på var du vill bo, vad för hyra du är beredd att betala och hur många som gör en intresseanmälan på just den lägenheten.
Kötiden i snitt som de inflyttade haft under 2022 är var 9,5 år (3 478 poäng).

Fördelat på de olika orterna var kötiden i snitt år 2022 följande:

Norrtälje: ca 13 år (4 795 p)
Rimbo: ca 9,5 år (3 455 p)
Hallstavik: ca 5 år (1 839 p)
Älmsta: ca 4 år (1 470 p)

Det här är alltså den genomsnittliga kötiden för att få en lägenhet, väntetiden kan med andra ord både vara kortare eller längre.

Den person som hade lägst köpoäng som tecknade avtal under 2022 hade en kötid på ca 6 månader (112 poäng) och den med högst hade cirka 31 år (11 292 poäng).

Vi tillämpar ingen förtur, utan går efter köpoängen.

Vad har Roslagsbostäder för inkomstkrav?

Hej!

Tack för din fråga.

Här kan du läsa om våra uthyrningsvillkor.

Vi tillåter försörjningsstöd och det ska då vara styrkt av Norrtälje kommun.

Grundkravet för att få hyra en lägenhet är att din månadsinkomst efter skatt överstiger månadshyran.

Kraven är lika för alla våra lägenheter som vi har, både när det gäller det befintliga beståndet samt nyproduktioner.

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Har du andra frågor?

Besök vårt frågeforum

Frågeforum
Senaste bonytt

Läs vår kundtidning Bonytt!

Bonytt publiceras här och distribueras till alla våra hyresgäster ca 3 gånger per år. Här kan du läsa om vad som är på gång inom Roslagsbostäder, reportage och tips på kul evenemang nära dig.