Hoppa till innehåll

Varför måste jag logga in en gång per år?

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig och automatisk rensning av inaktiva konton/sökande i bostadskön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste vara aktiv minst en gång per år för att stå kvar i bostadskön och fortsätta samla köpoäng. Att vara aktiv i bostadskön betyder att du loggar in på ”Mina sidor” minst en gång inom en period på 12 månader. Du loggar in med Bank-ID alternativt användaruppgifter på vår hemsida. Så snart du har loggat in har du aktiverat dig och står då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar.

Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter rensas. På så sätt kan vi upprätthålla en aktiv kö med personer som är intresserade av att flytta till Roslagsbostäder idag eller i framtiden.

Att uppfylla aktivitetskravet betyder inte att du måste göra en intresseanmälan på lägenheter. Du ska enbart göra intresseanmälan på de lägenheter du är intresserad att flytta till. Vill du inte ha de förslagsmailen kan du ändra den inställningen på Mina sidor på  Mitt sökande – Bevakningar .

TIPS – Vi skickar ett automatiskt påminnelse mail 14 dagar innan sista dagen att logga in för att uppfylla aktivitetskravet. Se till att det är en e-postadress du använder. Det är ditt ansvar att se till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade på Mina sidor och att vi enbart påminner via e-post.

Har du andra frågor?

Besök vårt frågeforum

Frågeforum