Ett roligare sätt att odla

Inbjudan till tillsammansodling

Har ditt odlingsintresse vuxit sig större än din balkong? Önskar du odla ihop med andra? Vill du ha ett härligt fritidsintresse där vi i lättsam gemenskap hjälps åt med odlingen?

Tack vare det nystartade projektet ”Stadsbruk Roslagen” har vi fått möjlighet att bjuda in våra hyresgäster till en tillsammansodling på Färsna gård i Norrtälje.

Vi hoppas att du vill vara med och skapa detta ihop med oss! Läs mer om idén och hur du anmäler dig här under.

Anmäl dig idag

Under våren och sommaren 2021 har Roslagsbostäders hyresgäster tillgång till odlingsbar mark på Färsna gård. Vi lägger tillsammans upp en plan för odlingen – vad vill vi odla, när ska vi börja, hur ska vi få det att växa. Och självklart planerar vi en gemensam skördefest med egenodlade grödor när sensommaren närmar sig!

Till skillnad från individuell odling på ett kolonilottsområde odlar vi allt tillsammans och delar på skörden. Alla som vill vara med deltar utifrån sina egna förutsättningar. En del har kanske odlat hela livet och har en massa fin kunskap att dela med sig av, medan andra är nybörjare. Vissa vill hänga vid odlingen dagligen och rensa ogräs, medan andra dyker upp mer sporadiskt för att kolla hur det växer. En projektledare från Coompanion kommer att hålla ihop oss som ”tillsammansodlargrupp” och anmälan görs direkt till dem.

Anmäl dig genom att maila namn och adress till pascal.letter@coompanion.se

Deltagande i odlingen kostar 75 kronor för Roslagsbostäders hyresgäster. När du anmält dig till Pascall får du information om betalning och när första träffen sker.
Det finns ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller!

Vi kommer så klart att ta hänsyn till rådande corona-restriktioner. Det är en utomhusaktivitet och vi har stora möjligheter att anpassa odlingen så den känns trygg för alla.
Vi informerar alla anmälda deltagare löpande.

Välkommen att delta i tillsammansodlingen på Färsna gård!