Hoppa till innehåll
Våra områden > Norrtälje > Växtriket
Om området

Ett område med gamla anor

Växtriket är ett av Norrtäljes mest attraktiva områden och ligger mitt i centrala Norrtälje bestående av en trivsam innergård omringad av trevåningshus i tre väderstreck.

Kvarteret växtriket byggdes i mitten på 50-talet för personalen på den nu nedlagda militäranläggningen Lv3. Att området byggdes var en förutsättning för att få regementet till staden. Även om många militärer bosatte sig i området var det ett blandat boende vilket det är än idag. Området upplevs som tryggt och det är många hyresgäster som har varit bosatta här under många år. Stilen i lägenheterna är genomgående lite äldre där det i de stora lägenheterna finns uthyrningsdelar. Under 2006-2007 byttes samtliga stammar i området och badrummen blev nyrenoverade.

Om området

Ett område med gamla anor

Under 2011 tillkom ytterligare 23 lägenheter i området. Det är både marklägenheter med egen ingång samt lägenheter i trapphus med hiss. Då dessa lägenheter är nyproducerade så har de högre standard än de gamla lägenheterna. Dessutom har de IP-tv och Ip-telefoni. Tvättstugan har ett digitalt bokningssystem så tvättider bokas bekvämt via Mina Sidor eller i appen.

Har man behov av att hyra en parkeringsplats med eller utan motorvärmare eller en carport så finns den möjligheten i mån av tillgång. Intill området ligger Södra Berget där man har utsikt över hela Norrtälje samt Norrtäljeviken som förbinder staden med havet. Med dess centrala läge har de boende i Växtriket nära till allt, det mesta ligger inom en promenad på fem minuter. Pendlar man in till Stockholm så har man busshållplatsen precis utanför knuten.

Boendefakta

Växtriket

Adresser:
Stockholmsvägen 19-21
Lennart Torstenssons väg 6-10


I det äldre beståndet ingår värme och varmvatten i hyran. I de nya lägenheterna ingår värme. Hushållsel samt varm- och kallvatten debiteras separat.

Fastigheten är ansluten till fibernätet. Hyresgäster har möjlighet att via Telia kostnadsfritt beställa ett digitalt grundutbud av TV kanaler (Telia Start-paketet) samt ett låghastighetsinternet (1Mbps). I fastigheter byggda före 2008 finns även tillgång till analog kabel-tv.

De hyresgäster som önskar utökat kanalutbud, bredband eller IP telefoni kan beställa tilläggstjänster från valfri tjänsteleverantör i fibernätet på bredbandswebben.

Lägenhetsindelning Växtriket är byggt 1953/2011 och består av 86 lägenheter fördelat på följande sätt:
23 st 1 Rok
36 st 2 Rok
22 st 3 Rok
5 st 4 Rok

Kontakta oss

Uthyrningsavdelningen Norrtälje

Gå tillbaka till distrikt

Se fler områden i det valda distriktet

Gå tillbaka

Gå tillbaka till distrikt

Se fler områden i det valda distriktet

Ställ dig i bostadskö

Registrera dig i vår kostnadsfria bostadskö för att börja samla poäng.

Ställ dig i vår bostadskö

Ställ dig i bostadskö

Registrera dig i vår kostnadsfria bostadskö för att börja samla poäng.