Hoppa till innehåll
Ett roligare sätt att odla

Nu tillsammansodlar vi igen!

Har ditt odlingsintresse vuxit sig större än din balkong? Önskar du odla underbara grönsaker och samtidigt ha kul ihop med andra?

Vi erbjuder ett härligt fritidsintresse där vi i lättsam gemenskap hjälps åt med odlingen. Tack vare Stadsbruk Roslagen  har vi fått möjlighet att bjuda in våra hyresgäster till en tillsammansodling på Färsna gård i Norrtälje.

Vi hoppas att du vill vara med och skapa detta ihop med oss! Läs mer om idén och hur du anmäler dig här under.

Anmäl dig idag

Under våren 2021 fick Roslagsbostäders hyresgäster tillgång till odlingsbar mark på Färsna gård och nu fortsätter vi satsningen i under 2022. Vi lägger tillsammans upp en plan för odlingen – vad vill vi odla, när ska vi börja, hur ska vi få det att växa. Vi välkomnar alla som bor hos Roslagsbostäder att ansluta sig till tillsammansodlingen, om platser finns kvar i vår går de till övriga intresserade.

Till skillnad från individuell odling på ett kolonilottsområde odlar vi allt tillsammans och delar på skörden. Alla som vill vara med deltar utifrån sina egna förutsättningar. En del har kanske odlat hela livet och har en massa fin kunskap att dela med sig av, medan andra är nybörjare. Vissa vill hänga vid odlingen dagligen och rensa ogräs, medan andra dyker upp mer sporadiskt för att kolla hur det växer. En projektledare från Coompanion kommer att hålla ihop oss som ”tillsammansodlargrupp” och anmälan görs direkt till dem.

Nytt för i år är att det är stadsbrukarna Linda o Malin Ljungehed från Systrarna Matjord som håller i träffarna. Deltagarna kommer även få en intressant introduktion i inomhusodling och hela odlingen avslutas med en härlig matlagningskurs uppe i fiket på Färsna gård.

På plats kommer det att finnas tillrättalagda odlingsbäddar, tillgång till bevattningsanläggning och tillgång till större verktyg. Allt för att odlingen ska bli så enkel och kul som möjligt. Även ledarna finns tillgängliga och guidar dig och dina medodlare.

Anmäl dig genom att maila namn och adress till tillsammansodla@roslagsbostader.se eller ring 079 334 08 68

Anmälningsavgift: 250 sek (som går till frön & plantor)

När du anmält dig till Pascal får du information om när första träffen sker, vi satsar på 17 maj om många kan då!
Det finns ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller!

Välkommen att delta i tillsammansodlingen på Färsna gård!