Aktivitetskrav

Logga in en gång per år för att stå kvar i kön

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig rensning av kön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste vara aktiv minst en gång per år för att vara kvar i bostadskön och behålla dina köpoäng. Att vara aktiv i bostadskön betyder att du logga in på ”Mina sidor” inom en period på 12 månader. Du loggar in med användaruppgifter alternativt Bank-ID. Så snart du har loggat in har du uppdaterat dig och stå då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar. Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter rensas.

Välj e-post som kontaktsätt så påminner vi dig

För de sökande som har valt ”e-post” som kontaktsätt kommer Roslagsbostäder att skicka ut påminnelser till den angivna e-postadressen när det är 30 respektive 14 dagar kvar till dess att du som sökande rensas bort. Det är därför av stor vikt och ditt ansvar att kontrollera att kontaktuppgifterna stämmer! De sökande som har valt ”brev” som kontaktsätt kommer inte att erhålla några påminnelser. Vi rekommenderar därför de som har möjlighet att byta kontaktsätt från ”brev” till ”e-post”.

Har du ett hyresavtal behöver du inte logga in

Om du har ett aktivt hyresavtal med Roslagsbostäder omfattas du inte av aktivitetskravet. Väljer du att åter ställa dig i vår bostadskö när hyresförhållandet har upphört kommer du att omfattas av aktivitetskravet. Tänk på att påminna andra boende i hushållet, exempelvis barnen att ställa sig i kö som 15-åring och logga in en gång per år om de längre fram önskar hyra en bostads hos oss.