Jobba hos oss

Just nu har vi 2 lediga tjänster –

Verksamhetsutvecklare

Vik. Bosocial samordnare


Verksamhetsutvecklare


Verksamhetsutvecklaren leder arbetet med processbaserad och kundorienterad verksamhetsutveckling i syfte att löpande utveckla Roslagsbostäders verksamhet.

Ansvar och befogenheter:

Som verksamhetsutvecklare samverkar du inom och utom organisationen för att driva, koordinera och vidareutveckla Roslagsbostäders förbättringsarbete. Du kommer tillsammans med övriga i organisationen ta fram och utveckla planer, metoder, arbetssätt samt driva aktiviteter för att på ett effektivt och kvalitetssäkrat sätt uppnå företagsövergripande mål.

Beskrivning av huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för större övergripande utvecklingsprojekt.
 • Ansvara för förvaltning av ledningssystemet enligt FR 2000 och se till att det följer gällande krav.
 • Stödja organisationens processägare med processkartläggning.
 • Identifiera, samordna och utföra förbättringsarbete utifrån verksamhetens behov.
 • Stödja arbetet med framtagande av strategiska verktyg så som affärsplan och verksamhetsplaner.
 • Stödja organisationens övriga projektledare för att säkerställa att projektmål följs upp samt får önskad effekt.
 • Samverka inom och utom bolaget för utveckling av arbetssätt.
 • Omvärldsbevaka nyheter inom rollens ansvarsområden.

Utbildning:

Eftergymnasial utbildning med inriktning mot projektledning, tjänsteutveckling alternativt motsvarande yrkeserfarenhet.

Kompetens och yrkeserfarenhet:

 • Dokumenterad erfarenhet inom verksamhetsutveckling och processutveckling.
 • Erfarenhet av ledningssystem och kvalitetscertifiering.
 • Erfarenhet av upphandling alternativt god beställarkompetens inom tjänsteutveckling.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Certifiering som projektledare (exempelvis PRINCE2 eller PMP)
 • Erfarenhet från certifiering av ledningssystem likt FR2000 eller ISO 9001.
 • Erfarenhet av  modelleringsverktyg som exempelvis 2c8 eller Microsoft Visio.
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen, gärna kommunalt allmännyttigt bolag.

För att lyckas med uppdraget har du följande personliga egenskaper:

Vi fäster stor vikt vid din personlighet, din inställning och motivation. Som person ser vi att du är trygg och stabil med god självinsikt. Du är handlingskraftig med samarbetsförmåga, och en stark vilja att driva och leda förändring. Du är kreativ och presenterar gärna idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat utifrån ett strategiskt tänk. Vidare tycker du om att leda projekt och samt vara en kunskapsresurs för andra.

Vill du veta mer om oss? Läs om vår värdegrund MEA.

Ansökan skickas till info@roslagsbostader.se senast den 15 mars 2021. Urval och intervjuer sker löpande så du är välkommen med din ansökan så fort som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen. Vid frågor kontakta gärna HR-ansvarig Erika Hellsten på erika.hellsten@roslagsbostader.se.


Vikarierande bosocial samordnare


Har du ett stort socialt engagemang och intresse för människors utveckling och livsvillkor? Vill du bidra till att öka trivseln och tryggheten i våra bostadsområden och bland våra hyresgäster? Går du i tankarna att testa en ny utmaning inom social hållbarhet? Kanske vara tjänstledig från ditt nuvarande jobb för att prova på ett nytt uppdrag? Då vill vi gärna att du söker vårt föräldravikariat som bosocial samordnare.

Roslagsbostäder är ett kommunalägt bostadsbolag som äger och förvaltar drygt 2000 lägenheter i Norrtälje kommun. Uppdraget att arbeta med samhällsnytta och social hållbarhet sträcker sig långt bak i tiden. Som bosocial samordnare är du en viktig del i organisationen inom detta område, med målet att skapa hållbara och trivsamma boendemiljöer för våra nuvarande samt framtida hyresgäster. Som bosocial samordnare arbetar du med att stödja, samordna, genomföra, utveckla och följa upp arbetet med hållbara boendemiljöer där hyresgäster trivs och stannar kvar länge. Du arbetar för att öka trivseln och tryggheten i bostadsområdena samt för att öka boinflytandet.

Vi söker dig som är en relationsbyggare och som kan driva och upprätthålla våra nära, befintliga samarbeten med bla kommunens socialtjänst och fastighetsavdelning, sponsringsföreningar och Hyresgästföreningen. I samarbetet med kommunen ingår till exempel att genomföra boguide för klienter, ansvara för regelbundna avstämningar gällande eventuella störningar, effektivisera olika delar av samarbetet mm. Du kommer även att få arbeta med människor som av olika anledningar har svårt att finna bostad på ordinarie bostadsmarknad. I samarbetet med föreningar och Hyresgästföreningen ingår bla att driva och samordna diverse trivselaktiviteter i Norrtälje, Hallstavik, Älmsta och Rimbo.

Som person är du engagerad, lösningsfokuserad och social. Du gillar att bygga relationer med både kollegor, hyresgäster samt kommunala instanser och föreningar. Du trivs med att arbeta mycket självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom t.ex. beteendevetenskap, socialpsykologi eller liknande med några års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete eller annan dokumenterad utbildning/erfarenhet som bolaget anser relevant för tjänsten.
 • social kompetens
 • hög samarbetsförmåga, initiativförmåga och trivs med att arbeta självständigt
 • kommunikativ och lösningsorienterad
 • god datakunskap samt förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Önskvärda kvalifikationer:

 • Ytterligare språkkunskaper, tex arabiska, är meriterande
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen eller socialt arbete

Omfattning

Tjänsten är ett föräldravikariat fram till efter sommaren 2022, med eventuell möjlighet till förlängning inom passande område på Roslagsbostäder. Tjänsten är på 50-100% utifrån överenskommelse och vi ser gärna att tillträde sker i maj. Du kommer att ha din bas i Norrtälje men arbetsområdet är samtliga orter där Roslagsbostäder är verksam.

Vill du veta mer om oss? Läs om vår värdegrund MEA.

Ansökan skickas till info@roslagsbostader.se senast den 1 mars 2021.

Urval och intervjuer sker löpande så du är välkommen med din ansökan så fort som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen. För frågor om tjänsten, kontakta bosocial samordnare Tove Videfors på tove.videfors@roslagsbostader.se, 070-773 09 78.

För HR-relaterade frågor vänligen kontakta HR-ansvarig Erika Hellsten på erika.hellsten@roslagsbostader.se.