Hoppa till innehåll
Våra områden > Rimbo > Bålbro
Med skogen inpå knuten

Vakna till ljudet av fågelkvitter

Här hörs fågelkvitter och skogens sus in genom den öppna balkongdörren. Lägenheterna är öppna och ljusa. Fastigheten består av 82 lägenheter, 1-4 rok och är fördelad på fyra hus med fyra våningar var. Området är inbjudande med mycket växtlighet samt två gemensamma grillplatser med pergola.

Vid vändplanen når du enkelt det uppskattade motionsspåret som vintertid även erbjuder skidspår.

Med närhet till både skogen, skola och förskola bor du bekvämt i Roslagsbostäders nya bostadskvarter i Rimbo.

Till och med Januari 2025 kan du se lägenheternas placering och en överblick av hela området i vår digitala bostadsväljaren på länken.

Stora fönster släpper in ljuset

Ljusa och moderna lägenheter

Lägenheterna är stilrent inredda med färger och material som håller över tid och är lätta att kombinera med dina egna möbler och textil. Den möblerbara balkongen når du från vardagsrummet.

Samtliga lägenheter har: 

Ekparkett, vitmålade väggar, vita kök med grå bänkskiva och stänkskiva.

Förberett för micro och diskmaskin.

Klädkammare/förråd i lägenheten.

Badrum med grå klinker och vitt kakel. Tvättmaskin och torktumlare, i 1 & 2 ROK är det en kombinerad maskin. Handdukstork.

Möblerbar balkong med tak på ca 5 kvm.

Roslagsbsostäders första rökfria boende

Trivsamt rökfritt boende

Vi frågade våra bostadsökande vad de skulle uppskatta mest i ett nybyggt bostadsområde och majoriteten önskade ett rökfritt boende.

Vi är glada att äntligen kunna erbjuda vårt första rökfria boende. Alla inflyttande kommer att signera ett kontrakt där de förbinder sig att inte röka i eller i närheten av bostaden. Att begränsa rökning är en konkret åtgärd för att vi bryr oss om våra hyresgäster och våra fastigheter.

Rökfria bostäder bidrar till trivsammare boendemiljöer, ökar brandsäkerheten och minskar kostnader för renoveringar/saneringar.

FAQ

Besök vårt frågeforum

Vad betyder rökfritt boende?

Roslagsbostäder har tagit beslutet att de nybyggda lägenheterna i Bålbro i Rimbo med inflyttning sommaren 2024 ska vara rökfria. Rökfritt boende innebär att man som hyresgäst inte ska behöva bli störd av röklukt i sitt boende. Det är främst en satsning på ökad trivsel och även en konkret åtgärd för att minska kostnaderna för renovering och nikotinsanering.

Vi har lyssnat på våra bostadssökande
Vi frågade våra bostadsökande vad de skulle uppskatta mest i ett nybyggt bostadsområde och 7/10 efterfrågade just ett rökfritt boende. Vi är glada att äntligen kunna erbjuda vårt första rökfria boende.

Vad innebär rökfritt boende?
Det innebär att dem som väljer att flytta till ett rökfritt boende kommer att signera ett kontrakt där de förbinder sig att inte röka i eller i närheten av bostaden. Rökförbudet gäller i lägenheten, på balkonger och uteplatser samt i gemensamma utrymmen som till exempel i trapphus och miljöstugan. Rökförbudet gäller även i den närliggande utemiljön intill husen som till exempel vid entréer, lekplatser och sittgrupper/grillplatser. Om du bor i en rökfri fastighet ansvarar för att dina gäster följer rökförbudet. Ditt ansvar gäller även om du hyr ut din lägenhet i andra hand.

Vad är syftet med rökförbudet?
Det finns många fördelar med rökfria bostäder. Det bidrar till trivsammare boendemiljöer, det ökar brandsäkerheten, minskar kostnader för renoveringar och minskar nedskräpning i utemiljön. Som hyresvärd är vårt uppdrag att förvalta fastigheterna och skapa trivsamma boendemiljöer. Att begränsa rökning är en konkret åtgärd för att vi bryr oss om våra hyresgäster och våra fastigheter. Rökning har dessutom en stor negativ inverkan på den egna och omgivningens hälsa. Enligt Folkhälsomyndigheten är rökning en av de främsta riskfaktorerna för sjukdom och för tidig död som faktiskt går att förebygga. Vi tar samhällsansvar genom att uppmuntra människor till en hälsosammare livsstil.

Vad händer om jag som boende blir störd av rökning i rökfritt område? 
Om du upptäcker att en granne ändå röker, prata gärna med grannen och påminn om våra regler. Om det inte fungerar får du gärna ringa oss på 0176-20 75 30.
Vi kommer då prata med hyresgästen som ett första steg. Efter det skickar vi ett brev.
Eftersom man som hyresgäst skrivit under ett hyresavtal där det står i villkoren att man inte får röka i lägenhet, balkong, gemensamma utrymmen samt utemiljön, riskerar man att bli uppsagd.

Hur påverkar det här mig som rökare?
Vill du hyra en lägenhet i Bålbro går det självklart jättebra så länge du följer reglerna om rökfritt boende. Alla är välkomna att hyra en lägenhet hos oss, vi har över 2000 lägenheter där det inte finns något rökförbud.

Kommer rökförbudet införas i fler bostadsområden?
Nej, det finns inga sådana planer. Förmodligen kommer nyproduktion, det vill säga nybyggda hyresrätter, även framöver att hyras ut som rökfria bostäder.

Vad är det för storlekar och var kan jag se planlösningarna?

I Bålbro finns fyra stycken hus med totalt 82 hyreslägenheter.

1:or 16 st (30 kvm)
2:or 46 st (49-46 kvm)
3:or 12 st (65-78 kvm)
4:or 8 st (81 kvm)
Bostadsväljaren har varit ett bra digitalt verktyg under uthyrningsprocessen av nyproduktion och den finns kvar till och med januari 2025.

DIGITAL BOSTADSVÄLJARE

Här får du en överblick av hela kvarteret, du ser var det finns sopsortering, lekplats och cykelgarage. Det finns informationspunkter utsatta för att du ska kunna orientera dig och se var skolan, banvallen och närliggande hus finns.

I bostadsväljaren kan ni se exakt var i husen de olika lägenheterna är placerade, planlösning, storlek. För musen över bilden och välj vilken lägenhet du vill läsa mer om. Du kan även se hur solen faller på fönstren och balkongen genom att trycka på den lilla solsymbolen längst ned i bilden.

Högst upp till höger finns en filtreringsmeny, där kan du sortera fram den lägenhetsstorlek du är intresserad av och se var i områden just de är placerade. Tryck på Lista för att få lägenheterna presenterade i en lista i stället för en översiktsbild.

360° bild av 4 rum och kök i Bålbro - klicka och dra runt bilden

Boendefakta

Adresser:
Byggmästarvägen 7-10


I hyran ingår värme. Varm- och kallvatten debiteras separat.
Fastigheten är ansluten till fibernätet. Hyresgäster har möjlighet att via Telia kostnadsfritt beställa ett digitalt grundutbud av TV kanaler (Telia Start-paketet) samt ett låghastighetsinternet (1Mbps).

De hyresgäster som önskar utökat kanalutbud, bredband eller IP telefoni kan beställa tilläggstjänster från valfri tjänsteleverantör i fibernätet på bredbandswebben.

Lägenhetsindelning Bålbro är byggt 2024 och består av 82 lägenheter fördelat på följande sätt:
16 st 1 Rok
46 st 2 Rok
12 st 3 Rok
8 st 4 Rok

Kontakta oss

Uthyrningsavdelningen Rimbo

Kontakta oss på Mina sidor

Gå tillbaka till distrikt

Se fler områden i det valda distriktet

Gå tillbaka

Gå tillbaka till distrikt

Se fler områden i det valda distriktet

Ställ dig i bostadskö

Registrera dig i vår kostnadsfria bostadskö för att börja samla poäng.

Registrera dig i bostadskö

Ställ dig i bostadskö

Registrera dig i vår kostnadsfria bostadskö för att börja samla poäng.