Hoppa till innehåll
Våra områden > Rimbo
Vi bygger nytt!

Roslagsbostäder bygger 82 hyresrätter i Rimbo

Vi är glada att vara en del i utveckling av Bålbroskogen vilket innebär att fler får möjlighet att bo i ett attraktivt läge med naturen nära inpå knuten. Under 2022-2024 kommer vi bygga 82 st hyresrätter med planerad inflytt mitten av 2024.

Områdesinformation

Stort utbud och nära till allt

Rimbo erbjuder det mesta du behöver inom gångnära avstånd; bland annat apotek, bank, bibliotek, mataffärer, restauranger, ungdomsgård, vårdcentral och bad. På orten finner du även flera förskolor och skolor bland annat nybyggda Bålbroskolan, centrala Viby friskola, och strax utanför högt ansedda Ekebyholmskolan. Är du intresserad av teater finns ett mycket aktivt kultur- och teatersällskap på orten.

Med naturen inpå knutarna lockas många sportintresserade till Rimbo. Orten är sedan länge känd för sin handboll, men även sporter som tennis, innebandy, ishockey, friidrott, orientering, judo och fotboll utövas av många – och klubbarna välkomnar nya medlemmar.

Områdesinformation

En stark mötesplats

Rimbo som en stark mötesplats lever kvar än idag och torghandel utgör en viktig del för affärsverksamhet och gemenskap. Den första torsdagen i oktober varje år anordnas Rimbo marknad. Marknaden har länge varit den mest välbesökta inom Norrtälje kommun och lockar många långväga besökare. Roslagsbostäder har ett stort boendeutbud i Rimbo, bland annat erbjuder vi både centrala lägenheter och boende med möjlighet till egen kolonilott.

Under 1800-talet var Rimbo en stark mötesplats för tåg och människor, och än idag kan man ana järnvägens betydelse via den semafor och växel som står landmärke i centrala Rimbo.