Hoppa till innehåll
Våra områden > Rimbo > Läkaren & Stenbrottet
Områdesinformation

Barnvänligt nära naturen

Stenbrottet och Läkaren är för de flesta kända som ”Bananhusen” i Rimbo. Husens utformning är som halvmånar och detta i samband med placeringen av dessa samt den bilfria gården gör att området uppfattas som lugnt, tryggt och på så sätt idealiskt för barn att växa upp i. På berghällen och i det intilliggande skogspartiet finns plats för massor av lek och precis utanför Vibyvägen finns en nybyggd lekplats med gungställning, rutschkana, sandlåda samt vippgunga.

Utanför Ekdalsvägen finns även där en nyrenoverad lekplats med bland annat pingisbord. Går man en bit bakom husen finns det en stor allmän lekplats, fotbollsplan samt tennishall och vidare finns det fina strövområden kring den gamla banvallen. En förskola finns även beläget strax nedanför området

Områdesinformation

Med promenadavstånd till centrum

På det ena huset finns en takvåning med fyra stora lägenheter med inglasade altaner vilket ger en underbar utsikt över Rimbo. Huset på Ekdalsvägen har hiss. Tvättstugan har ett digitalt bokningssystem så tvättider bokas bekvämt via Mina Sidor.

Det är ett område som ligger nära naturen med gångavstånd ner till centrum. Att promenera ner till centrum där bl.a. affärer, banker och busstation finns tar bara ett par minuter. Önskar man låna en lokal för att fira någons födelsedag så finns det möjlighet att låna kvarterslokalen som ligger i källarplanet på det ena huset.  Det finns två parkeringar till området där man kan hyra en parkeringsplats med eller utan motorvärmare.

Boendefakta

Adresser:
Ekdalsvägen 9 A-H (tidigare Bergsvägen 8 A-H)
Vibyvägen 24 A-H


I hyran ingår värme och varmvatten.
Fastigheten är ansluten till fibernätet. Hyresgäster har möjlighet att via Telia kostnadsfritt beställa ett digitalt grundutbud av TV kanaler (Telia Start-paketet) samt ett låghastighetsinternet (1Mbps). I fastigheter byggda före 2008 finns även tillgång till analog kabel-tv.

De hyresgäster som önskar utökat kanalutbud, bredband eller IP telefoni kan beställa tilläggstjänster från valfri tjänsteleverantör i fibernätet på bredbandswebben.

Lägenhetsindelning Läkaren/Stenbrottet är byggt 1970 och består av 137 lägenheter fördelat på följande sätt:
43 st 1 Rok
42 st 2 Rok
45 st 3 Rok
4 st 4 Rok
3 st 5 Rok

Kontakta oss

Uthyrningsavdelningen Rimbo

Gå tillbaka till distrikt

Se fler områden i ditt distrikt

Gå tillbaka

Gå tillbaka till distrikt

Se fler områden i ditt distrikt

Ställ dig i bostadskö

Registrera dig i vår kostnadsfria bostadskö för att börja samla poäng.

Ställ dig i vår bostadskö

Ställ dig i bostadskö

Registrera dig i vår kostnadsfria bostadskö för att börja samla poäng.