Hoppa till innehåll

Bil och parkering

Hyr parkering i ditt område

Du som bor hos oss kan hyra en parkeringsplats, parkeringsplats med motorvärmaruttag eller garage. Områdenas utbud varierar. Parkeringsplatsen får endast användas för personbil i besiktigat, godkänt och kördugligt skick som får framföras på allmän väg. Platsen får ej användas för husvagn/husbil/släp-fordon etc.

Vi hyr bara ut parkeringsplatser till dem som bor hos oss. Man får hyra upp till två fordonsplatser per hushåll varav max en får vara en carport/ett garage. För att söka parkeringsplats hos oss behöver du först vara aktiverad i fordonsplatskön.

Aktivera din plats i fordonsplatskön

Vi har ett liknande kösystem för våra fordonsplatser som vi har för våra bostäder, det vill säga man samlar ett poäng per dag i en kö för fordonsplatser. Sen söker man en lämplig plats på under rubriken ”Sök ledigt” på vår hemsida.

Aktivera din plats i kön genom att logga in som sökande på Mina Sidor.  Under rubriken mina profiler trycker du på ”aktivera” på raden fordonsplatskö. Det kan du göra från första dagen ditt hyresavtal börjar gälla.  Det är endast personen som står på hyresavtalet av lägenheten som kan hyra en fordonsplats.

Vad händer om jag flyttar?

Fordonsplatskön påverkas inte om du flyttar inom Roslagsbostäder. Den nollställs heller inte om du säger upp din fordonsplats och bor kvar hos Roslagsbostäder. Om du flyttar ifrån Roslagsbostäder nollställs poängen för fordonsplatskön. Uppsägningstiden är, precis som för lägenheter, tre månader.

Uthyrning av fordonsplatser i samband med nyproduktion av bostäder kan ske på annat sätt än via tilldelning genom vår fordonsplatskö.

Garage & carport

På flera områden finns carport och på vissa områden finns även varm-och kallgarage tillgängliga för uthyrning. Garage är endast till för förvaring av motorfordon med tillhörande utrustning, till exempel däck och hyllor med tillbehör. Reparations- och underhållsarbeten som är störande eller medför intrång på annans plats eller på utrymme som ägs av Roslagsbostäder är inte tillåtna. Även arbeten som medför risk för brand, miljöskador eller annan skada på fastigheten är inte heller tillåtet. Detta innebär att svetsning, slipning, målning, oljebyten, tvätt m.m. inte får förekomma i garagen. Brandfarliga vätskor får inte heller förvaras i garagen. Tack för visad hänsyn.

Tvätt och service

Att byta till sommar- eller vinterhjul är tillåtet på din egen parkeringsplats/garage. Att reparera eller tvätta bilen på gården eller på parkeringsplatsen är inte tillåtet. Roslagsbostäder hänvisar både biltvätt och reparationer till automattvättar eller gör det själv-hallar.

Däcken ska förvaras i förråd, ej på p-plats eller balkong/uteplats.

Parkeringsförbud i hela området

I områdena gäller ett generellt parkeringsförbud utom på markerade p-platser. Parkering framför garage och carport är inte tillåtet. För i- och urlastning får man stå i max 10 minuter.

Besöksparkering

På de flesta områden finns besöksparkeringar som är avsedda för era tillfälliga gäster. Där gäller 2 timmar gratis parkering och därefter timdebitering. Upplys dina gäster om att läsa på skyltningen för att ta till sig hur betalningen sker via SMS alternativt genom en app.

Vad är momsområden?

Om du blir du erbjuden en fordonsplats som inte räknas till ditt bostadsområde tillkommer moms på 25 % per månad enligt Skatteverkets regler.

Läs mer om våra momsområden eller om skatteverkets momsregler för parkeringar se länkarna nedan.

Parkeringsbolaget P-service

Kontakta P-service för att anmäla felparkerade bilar, överklaga parkeringsböter eller
om du har frågor om hur betalningen på besöksparkeringen fungerar.

Parkeringsbolaget P-service

Kontakta P-service för att anmäla felparkerade bilar, överklaga parkeringsböter eller
om du har frågor om hur betalningen på besöksparkeringen fungerar.