Hoppa till innehåll

Hyresinbetalning

Som hyresgäst hos Roslagsbostäder betalar du din hyra en månad i förväg, det vill säga hyran för mars månad betalas senast den sista februari.  Att inte betala hyran i tid kan resultera i uppsägning av kontraktet. Kontakta oss snarast möjligt om du skulle få problem att betala hyran i tid. Läs här under om de olika sätten att betala din hyra på.

Autogiro

Automatiska betalningar månadsvis, smidigare blir det inte. När du är ansluten till Autogirot behöver du inte oroa dig för att missa någon betalning. Se bara till att du har tillräckligt mycket pengar på kontot den sista vardagen varje månad.

Vill du betala hyran via autogiro? Skriv ut autogiroblanketten, fyll i, skriv under och skicka den till oss. Om du inte kan skriva ut blanketten, kontakta oss så skickar vi en hem till dig.

Öppna blanketten

E-faktura

E-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura fast den skickas elektroniskt till din internetbank istället för på papper hem i brevlådan. Du betalar tryggt och smidigt med ett par klick. Samtidigt minskar du risken att tappa bort en räkning och besparar miljön.

Anmäl dig till e-faktura hos din bank så är du snart igång!

Allt för din bostad är samlat

Se hyresavin på Mina Sidor

På Mina Sidor finns allt för din bostad samlat. Där kan du se dina avtal, hyresavier, boka tvättstuga och göra en felanmälan. Du kan även få nyheter och viktiga meddelanden som berör dig och ditt boende direkt i mobilen.

Vad händer om du inte betalar hyran i tid?

Vi skickar ingen påminnelse om du missar att betala din hyresavi från oss. Det innebär att om du betalar efter förfallodagen blir din skuld direkt ett inkassoärende. Inkassokrav kommer då från inkassobolaget Marginalen Core.

Inkassobeloppet är på samma belopp som hyresavin plus en lagstadgad inkassoavgift på för närvarande 180 kronor. När du betalar skulden ska du använda uppgifterna i brevet från inkassobolaget för att betalningen ska komma rätt, inte betala den direkt till oss.

Om du inte betalar din hyra enligt inkassokravet, skickar Marginalen Core skulden vidare till Kronofogden. När en skuld skickas vidare till Kronofogden tillkommer olika avgifter, vilket betyder att skulden ökar ytterligare.  Har du frågor om inkassokravet vänder du dig till Marginalen Core.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ekonomiavdelningen

Frågor gällande hyresinbetalningar, autogiro, e-faktura eller störningar.
9.30 - 11.30