Hoppa till innehåll

Hyresinbetalning

Som hyresgäst hos Roslagsbostäder betalar du din hyra en månad i förväg, det vill säga hyran för mars månad betalas senast den sista februari.  Att inte betala hyran i tid kan resultera i uppsägning av kontraktet. Kontakta oss snarast möjligt om du skulle få problem att betala hyran i tid. Läs här under om de olika sätten att betala din hyra på.

Autogiro

Automatiska betalningar månadsvis, smidigare blir det inte. När du är ansluten till Autogirot behöver du inte oroa dig för att missa någon betalning. Se bara till att du har tillräckligt mycket pengar på kontot den sista vardagen varje månad.

Anmälan till autogiro gör du direkt till din bank.

E-faktura

E-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura fast den skickas elektroniskt till din internetbank istället för på papper hem i brevlådan. Du betalar tryggt och smidigt med ett par klick och samtidigt spar du på miljön.

Anmäl dig till e-faktura hos din bank så är du snart igång.

Hej då pappersavin

Hyresavin till Kivra

Kivra är en digital brevlåda dit företag och myndigheter kan skicka post. När du är ansluten till Kivra kommer dina hyresavier automatiskt till din digitala brevlåda.

Kom igång med Kivra:
  • Du behöver tillgång till mobilt Bankid.
  • Logga in på Kivra via kivra.se eller i Kivras app.
Kivras hemsida finns all information om hur en digital brevlåda funkar.
Allt för din bostad är samlat

Se hyresavin på Mina Sidor

På Mina Sidor finns allt för din bostad samlat. Där kan du se dina avtal, hyresavier, boka tvättstuga och göra en felanmälan. Du kan även få nyheter och viktiga meddelanden som berör dig och ditt boende direkt i mobilen.

Vad händer om du inte betalar hyran i tid?

Kontakta Roslagsbostäder omgående om du inte kan betala hyran en månad. Om du inte betalat din hyra kommer du få ett inkassokrav från inkassobolaget Marginalen Core.

Inkassobeloppet är på samma belopp som hyresavin plus en lagstadgad inkassoavgift på för närvarande 180 kronor + ränta. När du betalar skulden ska du använda uppgifterna i brevet från inkassobolaget för att betalningen ska komma rätt, inte betala den direkt till oss.

Om du inte betalar din hyra enligt inkassokravet, skickar Marginalen Core skulden vidare till Kronofogden. När en skuld skickas vidare till Kronofogden tillkommer olika avgifter, vilket betyder att skulden ökar ytterligare.  Har du frågor om inkassokravet vänder du dig till Marginalen Core.

Manuell betalning
Om du behöver göra en manuell inbetalning till Roslagsbostäder så gör det till Plusgiro 48 05 004-1.

Kom livet i mellan? Prioritera alltid att betala hyran

Det finns hjälp att få

Har du svårt att betala dina räkningar eller har skulder? Räcker inte pengarna till allt du behöver? Då behöver du se över vad du kan ändra på. Här vill vi ge dig några tips på vägen när du har ont om pengar. Det finns hjälp att få och det är aldrig för sent att ta tag i ekonomiska problem.

Kontakta Roslagsbostäder omgående om du inte kan betala hyran, det är steg nummer 1. Läs mer på länken vad du kan göra själv för att ta tag i din ekonomi.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ekonomiavdelningen

Frågor gällande hyresinbetalningar, autogiro, e-faktura eller störningar.
9.30 - 11.30