Hoppa till innehåll

TV

Roslagsbostäder erbjuder Telias Startpaket av digitala TV kanaler kostnadsfritt. Du som hyresgäst själv väljer om du vill teckna abonnemang med en IP-TV leverantör för att få tillgång till fler kanaler.

IP-TV ger en värld av möjligheter

Samtliga lägenheter har tillgång till fibernätet och Roslagsbostäder erbjuder Telias startpaket utan kostnad.

För dig som är intresserad av att abonnera på ytterligare IP-TV tjänster klicka på länken nedan. Där skriver du in din adress för att se tillgängliga leverantörer, aktuella kampanjer och beställer önskad tjänst.

Så här installerar du IP-TV

För att komma igång med den IP-TV tjänst du har valt, ska du ansluta digitalboxen som tjänsteleverantören skickat ut, till den port som är märkt ”LAN2” på bredbandsboxen i multimediaskåpet (placerat i hall eller klädkammare). Om du har flera TV-apparater/digitalboxar behöver du köpa en switch för att kunna ansluta flera boxar mot denna port.

Vi rekommenderar alltid att köpa utrustningen från den leverantör du har valt, detta för att supporten ska kunna hjälpa dig vid behov. Det finns även tjänsteleverantörer som distribuerar TV-signalen via en router. Om du är osäker, kontrollera detta med den tjänsteleverantör du har valt. Vid fel på IP-TV sker felanmälan till din tjänsteleverantör.

Telias startpaket utan kostnad

Genom tjänsteleverantören Telia kan du som hyresgäst hos Roslagsbostäder kostnadsfritt få de så kallade ”must-carry”-kanalerna digitalt (hos Telia kallat kanal-paket ”Start”). En digitalbox ingår kostnadsfritt. Denna skickas ut av Telia, om det inte redan finns en box i lägenheten. Om du har mer än en TV-apparat får du bekosta övriga boxar själv.

Kontakta Telia på telefonnummer 020-202070 för beställning av det kostnadsfria basutbudet av IP-TV. Första gången du ansluter och startar upp digitalboxen behöver du ange en unik aktiveringskod som du erhåller från Telia vid beställningen.

Kanallista Telia Start

Kabel-TV utan kostnad

I alla fastigheter byggda före år 2008 finns tillgång till kabel-TV via ett antennuttag i vardagsrummet. Detta består av ett antal analoga kanaler och är kostnadsfritt. Då tekniken är just analog kan det medföra grynig bild på moderna TV-apparater.

Vid fel på kabel-TV; prata med dina grannar och se om det är fler som är drabbade. Om fler är drabbade, gör en felanmälan till Telia på telefonnummer 0771-44 55 11. Om felet beror på din egen tv-utrustning och reparatör har varit ut på plats, kommer Roslagsbostäder att vidarefakturera kostnaden för detta till dig som kund.

Kanallista analog tv