Hoppa till innehåll

TV - för boende i fastigheter byggda innan år 2000

I fastigheter byggda innan år 2000 finns kabel-tv. Du når signalen genom antennuttaget i väggen. Om du har problem med din kabel-tv, vänligen felanmäl till Telia på nummer 0771-44 55 11

Digital-TV inkluderat i hyran från september 2024

I fastigheter byggda innan år 2000 erbjuder Roslagsbostäder Telias kanalpaket TV och streaming Lagom med en digitalbox kostnadsfritt (från och med september 2024).  Kontakta Telia på telefonnummer 020-202070 för beställning den kostnadsfria tv-tjänsten som inkluderas i hyran.

Du som hyresgäst väljer själv om du vill teckna abonnemang med en IP-TV leverantör för att få tillgång till fler kanaler.

Hösten 2024 ersätts kabel-tv med modern digital-tv

Telia moderniserar tv-tekniken i våra fastigheter vilket innebär att tv-tjänsten Kabel-tv via antennuttaget kommer att släckas ned i höst och ersättas av en tv-tjänst genom bredbandsnätet. Den nya tv-tjänsten bygger på modern teknik, har hög bildkvalitet och ger större flexibilitet. Tjänsten kommer fortsatt vara kostnadsfri för dig och kanalutbudet kommer vara likt det som finns i det analoga kabel-tv nätet.

Här kan du läsa om vad du behöver göra för att ta del av den nya tjänsten i höst. Mer information skickas till samtliga berörda i september.

Frågor och svar - nu ersätts kabeltv med digitaltv

Hur påverkas internet och övriga fibertjänster?

Internet och övriga fibertjänster i det öppna fibernätet påverkas inte av förändringen för kabel-tv. Du fortsätter att använda tjänsterna som vanligt.

Alla övriga tjänster och erbjudanden i det öppna fibernätet hittar du på bredbandswebben

Jag behöver hjälp med installationen och aktivering, vem kan hjälpa mig?

Jag behöver hjälp med installationen och aktivering, vem kan hjälpa mig?

Börja med att beställa digitalboxen. På sidan telia.se/komigang hittar du manualer för hur du kopplar in din tv-box och kommer igång med tv-tjänsten. Välj Koppla in TV/ Koppla in TV box från Arris med identifikationskod för att nå rätt guide. Om du är osäker, be en närstående eller bekant om hjälp.

https://www.telia.se/support/tv-och-streaming/guider/koppla-in-arris-boxen-med-identifikationskod

 

Telias personal kommer även att knacka på hos alla hyresgäster för att berätta om den nya tv-tjänsten och hjälpa till med installationen för dem som behöver. Håll utkik efter avisering i trapphuset om mer exakta datum. För att kunna få hjälp behöver du ha beställt och fått hem digitalboxen.

Jag saknar mobilt bank-id, varför måste jag legitimera mig när jag kontaktar Telia?

Det ska kännas tryggt och säkert när du kontaktar Telia. Därför legitimerar Telia alltid sina kunder i butik, via telefon eller på telia.se.

Om du inte har möjlighet att legitimera dig med bank-id rekommenderar vi att du beställer en personlig kod som du använder för alla dina ärenden hos Telia. Det kan du göra redan nu. Läs mer på telia.se/id.

Du ringer och beställer din personliga kod hos Telia på 020-20 20 70 och vänta kvar tills samtalet kopplas fram till en agent. Du får din personliga kod på posten inom 5 arbetsdagar.

Jag har redan tv från Telia, behöver jag göra något?

Om du har Telia som tjänsteleverantör på tv sedan tidigare behåller du din tv-box och fortsätter använda tjänsten. Du kommer automatiskt att få utbudet i Tv och streaming Lagom utan kostnad under hösten 2024 när den nya tv-tjänsten blir tillgänglig i ditt hus. Vi återkommer med mer information i god tid innan den nya tv-tjänsten blir tillgänglig i ditt hus och omläggning sker till det kostnadsfria paketet.

Vilket tv- och streamingpaket kommer ingå i den nya tv-tjänsten?

Om du bor i en fastighet som är byggd innan år 2000 och tidigare hade kabel-tv kommer paketet Telia Tv och streaming Lagom kommer ingå i din hyra under hösten 2024. Kanalpaketet liknar det utbud som tidigare fanns i kabel-TV-nätet. Läs mer på telia.se/tvlagom

Har alla lägenheter samma kostnadsfria kanalutbud?

Nej, utbudet varierar beroende på fastighetens ålder och den tekniken som fanns tillgänglig när den uppfördes. Utbudet beror även på vilket avtal som gäller och vilken överenskommelse som har slutits med hyresgästföreningen.

I det befintliga avtalet med Telia öppen fiber har fastigheter byggda innan år 2000 Telia TV och streaming Lagom kostnadsfritt (läs mer på telia.se/tvlagom).

 För fastigheter byggda efter år 2000 som aldrig har haft ett kabel-tv nät har Roslagsbostäder och hyresgästföreningen kommit överens om att erbjuda Telia TV och streaming Start kostnadsfritt (läs mer på telia.se/produkt/kollektiv-start).

När får jag den nya tv-tjänsten?

I september skickar vi information till samtliga hyresgäster som berörs. Du ska då kontakta Telia och beställa en kostnadsfri digitalbox och aktivera tjänsten. Om du enbart tittar på tv via kabel-tv, ”tv via antennuttaget” och vill fortsätta titta på tv utan kostnad så kommer du behöva byta till den nya tv-tjänsten före den 25 november 2024.

Varför släcker ni ned kabel-tv som fungerar?

Telia moderniserar tv-tjänsten i våra hus. Kabel-tv kommer att stängas ned i fastigheter där det en gång installerades. Det här påverkar endast dig som bor i ett hus byggd innan år 2000.  Kabel-TV är en gammal teknik som är kostsam att underhålla. Tv-tjänsten via fiberteknik har bättre bildkvalitet och större flexibilitet än tidigare teknik. Med den nya tv-tjänsten kan du titta live och streama ditt tv-utbud både via tv-boxen och den kostnadsfria streamingtjänsten Telia Play.

IP-TV ger en värld av möjligheter

Samtliga Roslagsbostäder lägenheter har tillgång till fibernätet vilket gör det möjligt för dig som vill att köpa ytterligare fibertjänster.

För dig som är intresserad av att abonnera på ytterligare IP-TV tjänster klicka på länken nedan. Där skriver du in din adress för att se tillgängliga leverantörer, aktuella kampanjer och beställer önskad tjänst.