Hoppa till innehåll

Sköt om din lägenhet

Vad gör du om elen slutar fungera? Hur felsöker du och byter säkringar och proppar? Vad ska du göra om det blir stopp i handfatet? Lugn! Här är 6 stycken filmer som lär dig som bor i lägenhet att sköta sysslor i och kring hemmet.

Textade på svenska, engelska, arabiska och somaliska.

Rensa vattenlås – Kökets vitvaror – Städa golvbrunn – Stopp i diskhon – Enkla eljobb – Så funkar säkerhetsdörren

I menyn till vänster finns fler användbara tips på hur du skapar ett trivsamt och tryggt hem.

Har du fått stopp i handfatet?

Rinner det undan dåligt i handfatet eller luktar illa? Då behöver du rensa vattenlåset, se här hur du enkelt fixar det själv. Vi går även igenom vad för saker du behöver och vad du ska tänka på.

Är det stop i diskhon i köket så se vår andra video om hur du åtgärdar det, där krävs ett annat sätt.

Här får du veta hur du byter lampor i vitvaror och frostar av frysen

Det är ditt ansvar att byta trasiga lampor i dina vitvaror, här guidar vi dig igenom hur man gör och vad man bör tänka på. Här får du också lära dig hur du blir av med all is i frysen, ha för vana att frosta av varje eller vartannat år för att behålla effektiviteten i frysen.

När städade du under badkaret sist?

Rinner vattnet dåligt i badkaret eller duschen? Är det helt stopp? Luktar det illa? Se filmen för att lära dig hur du fixar det själv.

Matoljan orsakar stopp i diskhon

Lär dig använda smock och fettratt – och att inte hälla olja ner i avloppet. Se filmen hur du löser ett stop och tips på hur du slipper stopp framöver.

Vad gör du om elen slutar fungera?

Se hur du felsöker och byter säkringar och proppar själv.

Så här fungerar din säkerhetsdörr och nyckeltub

Se en kort film hur du du låser din säkerhetsdörr och hur du ger bovärden möjlighet att reparera fel när du inte är hemma.